Siste nytt om KIL

24. jan, 2016

Oppkjøringen til 2. divisjon er i gang

Årets første treningskamp i Kongsvingerhallen ble spilt mot Elverum og vi var litt spente før årets første kamp mot fjorårets 2. divisjonslag Elverum, som dessverre rykket ned etter sesongen. Vi var usikre på hva Elverum stilte med fra fjorårets lag, men de har hatt, på lik linje som oss, mye skader og sykdom de første ukene av 2016.

Vi stiller ett lag med mange av fjorårets jenter, men noen har fått plass i 1. divisjonstroppen (gratulerer til dem), noen har sluttet pga. klubb-bytte/skolegang mens andre sliter med skader eller sykdom. Men med ei ny jente og 4 hospitanter fra J16 i kamptroppen så stiller vi ett slagkraftig lag.

Første omgangen bærer preg av at det er lenge siden vi har spilt kamp og at vi spiller med ett nytt spillesystem som ikke sitter helt på plass enda. Men vi viser likevel at vi er mer i rute enn Elverum på nåværende tidspunkt og kan gå til pause med 1-0 ledelse.

Noen småjusteringer i pausen gjør at vi sakte, men sikkert tar fullstendig over kampen. Til tider mye pent spill, bra balltempo og mange pasningstrekk gjør at Elverum ikke henger helt med på vårt spill i 2. omgang og når dommeren blåser til full tid står det hele 6-0 i mål protokollen.
En bra gjennomført kamp og fullt fortjent seier, som avslutter årets første treningshelg sammen med 1. divisjon og J16 - en vellykket samling! :)

1. okt, 2015

EN FANTASTISK SESONG BLE AVSLUTTET I MAGISKE RAMMER

Selv om opprykket ble sikret allerede på søndag så var alle innstilt på å avslutte en flott sesong på best mulig vis.

Troppen til denne kampen skulle gi mulighet til flere av de aller ferskeste spillerne til å få vist seg skikkelig fram, og det kan sies med en gang; de grep sjansen med begge hender!

Kampen startet i ett voldsomt tempo, presisjonen var meget god, vi hadde stort balltempo og vi løp mye. Dette skapte trøbbel for Fart 2 umiddelbart, og etter 15 minutter kommer Maren Aarstad på ett av flere gode løp på høyrekanten denne kampen, legger strålende inn foran mål og motsatt kantspiller Elin Brøderud kommer perfekt inn på bakre og setter ballen i mål til 1-0. En flott åpning på kampen!

Jentene fortsetter med sitt gode spill og flere jenter viser mye bra i denne kampen. Kampen kanskje beste spiller var Emma Stenstad, en politistudent fra Trondheim som kom til oss nå i høst. Hun har full kontroll i midtforsvaret og har en rutine fra ett høyt nivå som ett meget ungt lag kan dra nytte av.

Det er mange situasjoner og de fleste spillerne kan dras fram i denne kampen, som er noe av det bedre vi har hatt i år. Og vi kommer ikke utenom våre 2 kantspillere som til tider briljerer i denne kampen, både Maren og Elin B storspiller i 1. omgang.

Når de fleste innstiller seg på en 1-0 ledelse til pause, så kommer Maren susende på høyrekanten på overtid og legger knallhardt inn foran mål, der er Fart-forsvareren uheldig og setter ballen i eget mål. Da ser alt så mye bedre ut og jentene kan meget fornøyde tusle inn i garderoben til en velfortjent hvilepause med 2-0 ledelse.

Ved pause kommer Sanne Martinsen inn som spiss og hun vil også vise seg fram, hun skal ikke bruke lang tid før hun viser sine spiss-egenskaper. Ett angrep som starter i midtbane-leddet hvor Sandra Ragnarsdottir driver framover og får etter hvert ballen ut til Maren, som har dratt seg litt innover mot hjørnet av 16-meteren. Hun varter opp med flere finter så både 1 og 2 Fart-forsvarere er i kiosken og bestiller pølser før hun drar frem storslegga og klemmer til og sender ballen i tverrligger. Ballen går ut igjen i feltet og der er Sanne på rett plass til rett tid og setter returen i mål.

Det skal ikke bli flere mål i kampen, men vi føler oss aldri truet, jentene har full kontroll på kampen og Fart har ikke mange store sjanser, ett par halv-sjanser og en stor, men på den største er vår siste skanse, Madeleine Samuelsen våken og redder mesterlig.

Laget, trenere, støtteapparat og forhåpentligvis publikum er meget fornøyde når dommeren blåser av kampen, og vi har fikk ett synlig bevis på at vi er seriemestere/ kretsmestere i 3. divisjon og er klare for 2. divisjon til neste år. Ann-Mari Sjøvika, representant fra Indre Østland Fotballkrets, møtte opp og overrakte pokal til laget for en fantastisk sesong før kampen!

Så da gjenstår det kun å si: GRATULERER NOK EN GANG MED EN STRÅLENDE SESONG!!

Kampfakta:
KIL 2 – Fart 2: 3-0 (2-0)
Målscorere: Elin Brøderud, selvmål, Sanne Martinsen

Spillere: Madeleine S – Pernilla – Emma – Martine F – Christina – Maren – Martine K – Sandra – Siri B – Elin B – Elise

Innbyttere: Sanne – Tina – Kaja – Marianne

27. sep, 2015

OPPRYKK TIL 2. DIVISJON

GRATULERER TIL ALLE JENTENE, TRENERNE OG ALLE ANDRE RUNDT LAGET!!

Vi ville ikke være noe dårligere enn KIL Toppfotballs A-lag, som rykket opp til 1. divisjon i går, og sikret opprykk til 2. divisjon med komfortable 4-1 seier over Valdres.
Det refereres til kampreferatet på GLOMDALEN.NO og anbefaler dere å gå inn der. :)

23. sep, 2015

Høst-innspurten startet på Elverum

KIL 2 har fått ett luksusproblem denne høsten med mange nye spillere inn i troppen, så det var nok flere som kunne ønsket å være flue på veggen i diskusjonene mellom trenerne til dette laguttaket, for det var ett vanskelig uttak, og med mange spillere til rådighet så var det dessverre mange gode spillere som måtte bli værende hjemme.

Men 18 spillere dro av gårde til Elverum og var klare til å starte høstens intense innspurt med de 3 siste kampene på ei drøy uke, og vi hadde ett mål for øye – å reise hjem med 3 poeng!

Og for en start vi fikk, kampplanen fungerte fra første spark på ballen og allerede etter 1 minutt scorer Sara Asakskogen på kampens første angrep. Hun får ballen innenfor 16 meteren og skyter ett ikke altfor hardt skudd, men det går høyt og keeper klarer ikke å holde ballen og vi får en knall start med 0-1 så tidlig.

Elverum har til denne kampen kun 11 spillere tilgjengelige og stiller uten innbyttere, men de 11 på banen viser allerede fra start at de ikke gir ved dørene og gir oss kamp i duellene, gir oss veldig lite rom og er hurtige på overganger. Det er ikke langt unna at det kunne stått 1-1 etter 6 minutter da de setter ballen i stanga og ut.

Spillet bølger litt frem og tilbake, kampen starter i ett voldsomt høyt tempo og Elverum henger absolutt med oss på notene. Men så etter 15 minutter jobber vi oss fremover på motstanders banehalvdel og ballen blir etter hvert spilt inn i midten til Sunniva Aurmo, som får ballen på ca. 20 meter. Hun får tid til å legge ballen til rette på godfoten og banker til med venstrebeinet rett i krysset og vi har fått en perfekt start med 0-2 etter 15 minutter.
Men som sagt, Elverum er ikke ufarlige. Etter 24 minutters spill kommer de seg fram på kanten og får lagt ett innlegg som en Elverum-spiller setter i mål, og da står det plutselig 1-2.

Kampen fortsetter med mye dueller rundt midtbanen og Elverum er flinke til å ligge samlet i leddene. Dette gjør at vi stanger litt, men vi løper mye og det bruker som oftest å bli sjanser ut av mye bevegelse. Det blir det også etter en halvtime spilt, vi spiller ut på kant til Elin Våde som setter fart og kriger litt nede ved dødlinja før hun får lagt ballen inn i feltet. Sara A er på rett plass til rett tid og prikker inn 1-3 scoring, sin andre for dagen.

Vi går inn til pausepraten med 1-3 ledelse og vi kan oppsummere 1. omgangen med at vi har ganske god kontroll på kampen, vi lykkes med vårt høye press og stresser Elverum til tider i deres oppspill. Men vi taper en del høye dueller på midten og får noen brudd i midtbane-leddet og når de har noen raske spillere i angrep så har de vært farlige frempå noen ganger.

2. omgang starter i ett litt roligere tempo med litt stillingskrig på midten, Elverum ligger kompakte og gjør det vanskelig for oss. Vi er fortsatt flinke til å flytte bein, men presisjonen i pasningene er ikke helt der vi ønsker å være.
Når det gjenstår 15 minutter av kampen vinner Emma Håpnes en hodeduell og ballen stusses i bakrom, ett bakrom som debutant Ingvild Kleivane (politistudent fra Åsane) finner og kommer på ett flott løp. Hun får dratt med seg ballen og avslutter kaldt og rolig alene med keeper og i mål til 1-4. Nå er vi inne i en god periode og etter 79 minutter spilles det flott ut til Maren Aarstad på vår høyre kant, hun legger hardt inn i feltet mot bakre 5-meter. Der kommer Sandra Ragnarsdottir og klemmer til på direkten og ballen suser inn til 1-5.

Kampen ender 1-5, vi er godt fornøyd med resultatet og gjennomføringen av kampen. Elverum var ikke noe dårlig lag og å vinne 1-5 er ett sterkt resultat. Så viser det kanskje at vi innerst inne har enda mer å gå på når vi etter en vel gjennomført og bra kamp kan si at; ja, vi gjør mye bra, ja, vi viser stor løpsvilje og utholdenhet, men vi har noen hakk å gå på med pasningskvalitet og presisjon og vi må prøve å unngå brudd på midten. Vi prøver hele tiden å bli bedre og å utvikle oss, og mye er veldig bra, men det er alltid noe som kan bli bedre. Men hvis vi fortsetter den gode trenden vi viser nå, tar med oss noen gode treninger de nærmeste dagene og med rett innstilling og fokus så skal det bli vanskelig for våre 2 siste motstandere å slå oss!

Nest siste kamp er på søndag mot Valdres hjemme på Gjemselund kl. 1400, før vi avslutter torsdag 1. oktober hjemme mot Fart 2 kl. 2000.

Kampfakta:
Elverum 2 – KIL 2: 1-5 (1-3)

Målscorere: Sara A. 2, Sunniva, Ingvild, Sandra

Spillere: Madeleine S – Amalie – Tina – Marthe – Elin B – Elin V – Sunniva – Malin – Sara A – Emma H – Elise

Innbyttere: Ingvild – Martine K – Siri B – Christina – Maren – Marianne - Sandra

7. sep, 2015

Lokal-derby på Gjemselund

Våre naboer fra Sander/ Skarnes gjestet Gjemselund til ett nytt lokal-derby mandag kveld, en kamp som alltid er litt spesiell da det er mange kjente ansikter på motsatt bane-halvdel.

Men begge lag stilte til dyst med full tropp og begge lag virket klare til å gå i «krigen» før kampstart. Men kampen starter litt usikkert fra vår side, vi har også denne kampen en del ball-tap og får en del brudd i mot. Sander/ Skarnes ligger lavt og kommer med kraft og tyngde når vi prøver å spille oss framover i banen, noen sjanser på løp framover har vi, men det blir aldri helt farlig før etter halvtimen spilt. Da vinner vi tilbake ballen høyt opp i banen og ballen blir spilt inn i midten til Siri Bråten, hun får lykketreff og ballen går i pen bue over keeper, som står litt langt ut fra målet, under tverrligger og i mål til 1-0.

Stillingen står seg ut første omgang, en omgang som vi ikke kan være fornøyd med. Vi er ikke helt på nett, verken pasningsmessig eller løpsmessig. Sander/ Skarnes er flinke til å rive opp vårt spill og de er farlige på sine overganger.

Andre omgang starter med litt mer trøkk fra vår side, og vi prøver å rulle ballen ut på kantene, men Sander/ Skarnes fortsetter å ligge kompakt bakover i banen og de hindrer våre forsøk effektivt. Etter ett sleivspark fra Sander/ Skarnes på midten setter flere KIL-jenter inn en skikkelig trykk mot deres mål, forsvaret klarerer først rett opp i lufta og vi fortsetter å stå etter og presser Sander/Skarnes til å gjøre feil innenfor egen 16-meter. Til slutt er det Marthe Haugen Taugbøl som enkelt kan sette ballen i åpent mål, og vi jubler for en 2-0 ledelse.

Men det heter seg både at 2-0 er en farlig ledelse og at i minuttene etter en scoring er det viktig å holde fokus, den erfaringen skulle vi få smake ganske umiddelbart. Sander/ Skarnes går omtrent rett i angrep fra avspark og kommer framover i stor fart mot vårt forsvar, som i dette tilfellet blir altfor passive og ikke klarer å få ballen unna. Dermed kan Sander/Skarnes enkelt putte ballen til side for keeper Madeleine Samuelsen til 2-1.

Vi kommer aldri helt opp på det nivået vi ønsker å være og som vi vet vi har inne på våre bedre dager, vi sliter med pasningskvaliteten og vi har ikke nok fart i beina, og når Sander/ Skarnes er flinke til å ligge lavt i banen og vente på overganger så blir det vanskelig for oss å få til vårt spill.
Kampen ebber ut med en 2-1 seier.

Våre jenter viser nok en gang at de ikke gir seg og jobber hele kampen igjennom selv om det er mye som ikke fungerer, og det er som trener Vidar Sanderud sa – det er en egenskap å vinne på dårlige dager også.

Nå blir det en lang kamp-pause hvor vi skal legge ned mange gode treninger for å kunne tåle de siste tre kampene som kommer på løpende bånd i slutten av september. Onsdag 23/9 møter vi Elverum 2 borte, søndag 27/9 spiller vi hjemme mot Valdres og vi avslutter årets sesong torsdag 1. oktober hjemme mot Fart 2.

Kampfakta:
KIL 2 – Sander/ Skarnes: 2-1 (1-0)
Målscorere: Siri Bråten og Marthe Haugen Taugbøl

Spillere: Madeleine S – Marianne – Tina – Marthe – Amalie – Maren – Sandra – Sara A – Elin B – Siri B – Emma.

Reserver: Sanne – Christina – Elin V. – Martine – Pernilla – Madeleine B – Kaja

1. sep, 2015

Slite-seier på Hadeland

Det var ikke bare regnet vi skulle få slite med denne tirsdags kvelden på Hadeland, KIL 2 hadde en slite-dag på banen også og sleit med motstanderen Lunner store deler av kampen.

Våre jenter var ikke med på notene når dommeren blåste i gang kampen, men Lunner var våkne og viste at de ikke hadde tenkt å gi ved dørene, tråkket til i dueller og tok oss både på tempo og innsats. Vi så mest ut som vi hadde lagt igjen presisjon og tempo på ball og bein i garderoben.

Vi har spilt i 17 minutter da første kald-dusj kommer, Lunner kommer på ett raid på høyrekanten og klarer å krangle ballen med seg inn i vår 16-meter uten at vi klarer å få klarert, og dermed ender det med at de setter ballen i mål.
Heller ikke ett baklengsmål klarer å vekke oss i dag, men når baklengsmål nr. 2 kommer etter 31 minutter, virker det som det begynner å skje noe med våre jenter. Nå går vi inn i en periode hvor vi forflytter oss bedre, har bedre tempo på ball og treffer medspillere med pasningene. En av disse pasningene havner hos Elin Våde ute på vår høyrekant, hun viser at hun har teknikk og gjør Lunner-forsvareren svimmel med ett par lekre finter. Heller ikke keeperen har noe å stille opp med når hun skyter hardt og høyt til side for keeper, og vi pynter på mål-protokollen til 2-1 etter 38 minutter.

Nå ruller vi opp angrep etter angrep, Elin B. Brøderud har virkelig tatt på seg løpeskoa denne kampen og legger ned utallige meter og skal etter hvert bli kampens store spiller med dagens innsats. Hun er på stadige løp og er ett konstant uromoment for Lunner-spillerne på sin venstre kant. Og etter 40 minutter setter hun fart og fosser i angrep, hun finner Elise Hårberg midt foran som sender ballen videre ut til Elin V. på motsatt kant. Elin V. klinker til og ballen treffer helt oppe i krysset, dessverre ikke mål denne gangen, men ett strålende angrep som hadde fortjent å bli kronet med ett mål.

Utligningen skulle komme i grevens tid før pause på en corner etter 45 minutter. Marthe Haugen Taugbøl slår en av flere meget gode cornere i dag, og Elise tar løpet inn i feltet og stiger høyest og header inn 2-2.

Vi klarer ikke å ta med oss den gode avslutningen på første omgangen inn i andre omgang, og Lunner er absolutt ikke ett lag hvor man kan regne med å vinne med å gå for halv maskin. De viser innsats og tæl og har flere spillere med bra fart, så det var bare å brette opp ermene. Og jentene skal ha for at de ikke gir seg, og de jobber seg etter hvert opp til ett lite overtak i kampen, går seirende ut av flere dueller på midten og setter opp våre løpsvillige kanter flere ganger.

Etter 66 minutter vender Emma Lien Håpnes opp og slår en perfekt ball igjennom til Elin V., som nok en gang er på løp, hun runder keeper og setter ballen i mål til 2-3 ledelse.
Vi kontrollerer kampen greit herfra og inn, og når det i tillegg kan nevnes at vi i denne perioden også har en ball i stanga, så er det til sjuende og sist ett rettferdig resultat at alle 3 poengene tas med hjem til Kongsvinger.

På sidelinjen underveis i kampen og litt etter vår kampslutt var det ekstra spennende for støtteapparatet når vi fikk kamprapport-meldinger fra kampen mellom Lillehammer og Fart 2. Det viste seg at denne kampen også skulle gå vår vei, da Lillehammer klarte å slå Fart 4-3.
Men den kampen viser at alle kan slå alle, Lillehammer går fra 0-7 tap mot oss til å slå Fart 4-3, som slo oss 1-0. De gjenstående kampene i høst blir rene thrilleren og det er bare å begynne å spare negler, så vi har noe å bite på utover høsten….

Neste kamp er mandag 7. september kl. 2000 hjemme mot Sander/Skarnes – be there! 

Lunner – KIL 2: 2-3 (2-2)

Spillere: Madeleine S – Elin B – Tina – Marthe – Amalie – Sunniva – Sandra – Sara A – Elin V – Emma – Elise.

Reserver: Sanne – Christina – Martine – Marianne – Siri B - Pernilla

23. aug, 2015

Seier i sommervarmen

Med en brennende het sommersol fra skyfri himmel var det godt og varmt utpå kunstgresset på Gjemselund når KIL 2 tok i mot Lillehammer til seriekamp søndag, og dommeren gjorde lurt i å beordre drikkepause halvveis i begge omgangene.

Lillehammer hang absolutt med på notene i starten av kampen og vi klarte ikke å komme igjennom muren på deres halvdel. Men det skal sies at det ikke var noen spesielle muligheter å dra fram før Elise Hårberg kriger på ett oppspill som hun får kranglet med seg inn i 16 meteren og klarer å sette ballen til side for keeper og dermed 1-0 i det 42. minutt. En god ledelse og ta med seg inn til pause.

Pausen brukes godt i skyggen, for kun 2 minutter ut i 2. omgang viser 2 av debutantene fra 1. klasse på NTG seg fram. Sandra Sol Ragnarsdottir (fra Stabæk) spiller flott ut til Maren Aarstad på vår høyre kant, Maren runder keeper, men får ballen litt for langt foran seg. Debutant Elin Våde (fra Fjellhamar/Lørenskog) får ballen på 12 meter og setter ballen kontant i mål til 2-0.

Dette var starten på en 2. omgang som skulle vise hvor styrkeforholdet lå, Lillehammer virket mer slitne enn våre jenter, selv om de også var farlig frampå ved en anledning, men en flott beinparade av Madeleine Samuelsen reddet baklengs mål.

Elin V. hadde fått blod på tann etter sitt første KIL-mål og vartet opp med en strålende enkeltprestasjon da hun drar seg fri på venstre kanten, runder sin forsvarer og setter ballen velplassert til side for keeper, det står 3-0 etter 54 minutter.

Angrepene kommer på løpende bånd og når vi i tillegg har raske jenter på kantene så må ofte motstanderen ty til ulovligheter, så også i angrepet hvor Maren viser fram turbo-farten sin og felles innenfor 16 m og dermed klar straffe. Marthe Haugen Taugbøl går fram til straffemerket og setter ballen nokså midt i mål, men keeper går til siden og det står 4-0 etter 62 minutter.

I hele 2. omgang har vi god kontroll på Lillehammer og vi vinner ofte ballen i midtbane-leddet med en god Sara Karlsson Lysen som sammen med debutantene Sandra Sol Ragnarsdottir og Sunniva Aurmo (fra Fron) viser høy klasse i 3. divisjon. Debutant nr. 4 i dag, Pernilla Berg Nordahl (Øvrevoll Hosle) viser også at hun blir å regne med utover høsten, selv om det utover i 2. omgang ble rolige arbeidsforhold på høyre back for hennes del.

5-0 kommer i det 81. minutt, hvor Sandra driver flott framover, viser styrke og serverer ballen til Madeleine D. Brodahl som enkelt bredsider ballen i mål. Kun 3 minutter går før neste mål kommer, Sara KL vinner ballen på midten og slipper ballen ut til høyre mot Elin Brøderud som legger inn foran mål, og på en retur får Sara KL den tilbake rett på innsiden av 16-m streken og setter ballen i lengste hjørnet på halv-volley.

Dagens siste mål kommer helt i sluttminuttene og det er ikke ufortjent at det er Sandra som får æren av å sette sitt første KIL-mål etter en god debut for KIL-damene.

Vi tar med oss en meget god 2. omgang hvor vi viser at vi holder koken i 90 minutter, vi jobber for hverandre og vi har gode spillere i alle ledd på banen. Spesielt må det nevnes i dag at 4 nye jenter debuterer og leverer sine saker til absolutt mer enn godkjent!
I tillegg har den 5. nye jenta, Martine Falkeid, vært med J16 på Elite Cup på Hamar i helga og rapportene sier at også hun har levert sine saker meget bra.

Kamp om plassene gjør at alle må gi det lille ekstra på treningene og det vil være med på å løfte laget utover høsten. Mye moro og flere spennende kamper vil det bli de neste 5-6 ukene før sesongen avsluttes 1. oktober.

Neste kamp for KIL 2 er borte mot Lunner tirsdag 1. september.

KIL 2 – Lillehammer: 7-0 (1-0)

Målscorere: Elise, Elin V. 2, Marthe, Madeleine B., Sara KL, Sandra

Spillere: Ida S – Marianne – Tina – Marthe – Kaja – Amalie – Sara – Elise – Elin – Christina – Madeleine

Benyttede reserver: Madeleine S – Maren – Elin V – Sandra – Pernilla – Sunniva.

4. aug, 2015

Høstens første kamp var vårens siste..

Den utsatte vårkampen mot Fart 2 ble spilt tirsdag kveld på Fart-bana, og vi kunne endelig avslutte vårsesongen.

Vi regnet med tøff motstand fra Fart som lå a-poeng med oss, men bak oss på målforskjell. Og det skulle vise seg tidlig at det var en kamp med litt prestisje for det ble en jevn og tøff kamp uten altfor mange målsjansene. Første omgangen bølger litt fram og tilbake og det er mange tøffe dueller rundt midten. Men ingen av lagene har noen store, klare målsjanser før pause.

Men Fart brukte nok pause-hvilen litt bedre enn oss, for det gikk ikke mange minuttene etter pause før de satte ballen i mål til 1-0 ledelse.

Vi får en kjempe sjanse midtveis i 2. omgang hvor Marthe Haugen Taugbøl blir spilt flott igjennom og kommer alene med keeper, runder keeper og har bare igjen å sette ballen i mål, men dessverre går den i stanga og ut. Vi prøver mot slutten av kampen på en skikkelig sluttspurt og lykkes til tider med det, men det sitter ikke helt for oss rundt og i 16-meteren til Fart.

Dermed ender kampen 1-0 til Fart og de overtar ledelsen på tabellen etter halvspilt serie.

Neste duell Fart - KIL er i 1. divisjon fredag 14. august, og vi håper de kan revansjere vårt sure tap i går og ta med alle 3 poengene til Kongsvinger.

I 3. divisjon må vi vente helt til siste seriekamp 1. oktober før vi møter Fart 2 på Gjemselund, og da skal nok Fart få merke at vi ikke likte å tape i går.

Neste kamp for oss er lørdag 15. august borte mot Nordre Trysil.

Fart 2 – KIL 2: 1-0 (0-0)
47. min: 1-0

Spillere: Ida S – Marianne – Kaja – Tina – Amalie – Malin – Ine – Sara KL – Elise – Marthe – Madeleine

Benyttede reserver: Maren Aarstad, Emma Håpnes

Ubenyttede reserver: Sanne Martinsen, Siri Bråten, Christina Kordahl

15. jun, 2015

Avsluttet vårsesongen med stil

KIL-jentene var innstilt på å fortsette den gode trenden som er i laget om dagen og avslutte vårsesongen med stil på bortebane mot Vang FL. Og det skulle ikke gå mange minuttene før jentene beviste at dette hadde dem tatt på alvor. Elise Hårberg var på farten og satte inn 0-1 allerede etter 4 minutter, og bare minuttet etter kom Elin Brøderud på ett løp inn fra kant og satte inn 0-2.

En pangstart som nok tok det meste av lurven fra Vang-jentene, og vi rullet opp angrep etter angrep, og etter 16 minutter kommer Maren Aarstad på ett av mange fine løp ute på høyre kanten og hun legger ett perfekt innlegg inn foran mål som Elise like perfekt header i mål til 0-3. Maren starter nok en gang på ett fint løp ute på kanten og får ballen etter ett oppspill fra Ida M. Mo, men denne gang finner hun ingen foran mål – hun legger like godt innlegget i en pen bue over keeper og rett i mål, 0-4 etter 27. minutter. Maren er skikkelig på gang i denne perioden og legger like godt på til 0-5 i det 33. minutt.

Etter pause blir det mye nesten for KIL-jentene og mye foregår rundt midtbanen og det vil seg ikke helt foran mål før Ida M. legger inn mot Sanne Martinsen som forstyrrer keeper såpass at Elin kan sette ballen i mål og det er 0-6 etter 58 minutter spilt. Det fortsetter med mye nesten og litt kriging på midtbanen, så da bestemmer Malin Soleng seg for at hun skyter fra 40 m, ballen dupper pent over keeper og dermed 0-7 etter 78 minutter. Dette tente nok Vang-damene litt for de kommer på ett av sine få angrep i kampen og de får etter hvert en corner. En godt slått corner som KIL-jentene blir litt passive på og en Vang-spiller står umarkert innenfor 16 m og kan sette ballen utagbart bak vår keeper Ida Sander.

En målforskjell på de to siste kampene på 23-1 får karakteren meget vel bestått og jentene kan vel fortjent ta sommerfri fra kamper, men treningene vil fortsette ut juni. Det virker til å være en meget god stemning i laget og det ligger ofte både smil og små-kommentarer på lur, så vi håper at alle kan ta vare på stemningen og formen i sommer så vi kan få det like moro til høsten.

Vi takker Ida Marie Mo for en meget vel gjennomført vårsesong og ønsker henne lykke til når hun i løpet av sommeren reiser i førstegangstjeneste til Nord-Norge. Vi håper du vil følge med oss og du er hjertelig velkommen tilbake!

God sommer!

Vang FL – KIL 2: 1-7 (0-5)

Målscorere: Elise Hårberg 2, Elin Brøderud 2, Maren Aarstad 2, Malin Soleng

Spillere: Ida Sander-Marianne Sanderud-Tina Skogheim-Marthe Haugen Taugbøl-Amalie Høgberget-Maren Aarstad-Malin Soleng-Ine Sletbakken-Ida M. Mo-Elin Brøderud-Elise Hårberg

Benyttede reserver: Sanne Martinsen, Siri Bråten, Madeleine Dalene Brodahl, Christina Kordahl, Ingrid Haagenrud, Kaja Bråthen.

5. jun, 2015

Seier nr. 4 på 11 dager

KIL-jentene er virkelig inne i en fin periode og det virker som de er flinke til å lade batteriene mellom de tette kampene.

Fredag kveld kom Nordre Trysil til Gjemselund etter ett 6 måls-tap mot Elverum kvelden før og med mange spillere ute til denne kampen, var det en tynn tropp som dro nedover til Gjemselund. Men de stilte opp med godt mot selv med vanskelig forutsetninger.

KIL tok umiddelbart kommandoen i kampen og allerede i første spilleminutt fikk vi ett frispark på ca. 30-35 meter, Marthe Haugen Taugbøl legger ballen til rette og skyter, ballen går over keeper og i mål. Etter 5 minutter er Marianne Sanderud på farten og drar seg inn i 16 m, skyter knallhardt mot lengste og ballen går i mål via stanga. Og nå er det bare å holde seg fast for KIL-jentene er skikkelig i gang, etter 8 minutter gjør Elin Brøderud ingen feil da hun får sjansen og hun legger på til 3-0.

Det meste skjer på banehalvdelen til Nordre Trysil og målene kommer som perler på en snor.
14 minutter og 4-0 etter ett langt oppspill fra forsvaret til Elise Hårberg som starter perfekt på ett gjennomløp, løper fra forsvaret før hun setter ballen forbi keeper.
25 minutter og 5-0 ved Sanne Martinsen som får ballen litt heldig inne i feltet, men som en spiss skal være er hun iskald og plasserer ballen til side for keeper.
Etter 36. minutter viser Maren Aarstad gode takter da hun disker opp med en lekker tunnel på 16 meter før hun skyter høyt opp i mål og utagbart for keeper, og vi kan gå til pause med 6-0 ledelse.

Det kan ofte være vanskelig å holde trykket oppe når det er så stor klasseforskjell på lagene, men her skal KIL-jentene få karakteren meget vel bestått. De fortsetter å rulle opp angrep etter angrep og 5 minutter ut i 2. omgang er det nok en gang Sanne som får ett mål på målkontoen. Ett fint gjennomspill fra hospitant Siri Indgjerdingen fra J16 som Sanne klemmer til på med strak vrist. Sanne er igjen på farten etter 57 minutter, denne gangen en pen kombinasjon mellom Elin og Elise før Elise finner Sanne inne foran mål og det står 8-0.
Madeleine Dalene Brodahl vil ikke være dårligere enn sine lagvenninner, og etter 60 minutter setter hun inn 9-0 med ett hardt og pent skudd.
I det 65. minutt er det Tina Skogheim som viser at hun har kjøpt rett størrelse i de nye fotballskoa og setter fram ei lang tå på ett flott innlegg fra Elise, og da var det 10-0.

Nå skal målene komme fortere enn hva man rekker å notere ned, etter 66 minutter er det nok en gang Sanne som scorer etter en målgivende pasning fra Madeleine. Så går det 2 minutter til og midtstopper Kaja Bråthen er med opp i angrep på corner og hun går ikke tilbake i forsvar før hun har satt ballen i mål til 12-0.
Klokka viser 73 minutter da Madeleine legger på til 13-0 etter ett nytt innlegg fra Siri I, og hun legger også på til 14-0 i det 83. minutt, denne gang er det Lena Aarbogh som spiller fint igjennom.
Minuttet senere er det igjen Madeleine som er på farten, hun kliner til fra 35 meter og ballen suser inn bak keeper, dette var Madeleines fjerde mål for dagen. Avslutningen på målfesten er det Sanne som står for etter 87 minutter etter ett flott gjennomspill fra Tina, og det var Sannes femte mål i kampen!

Når dommeren blåser av kampen etter 90 minutter står det hele 16-0 (!) til KIL-jentene. Disse målene kan vise seg å bli avgjørende når regnskapet skal gjøres opp til høsten.
Vi skjønte tidlig at Nordre Trysil ikke hadde noe å stille opp med i denne kampen, men vi vet at de hadde en vanskelig inngang til kampen med en kamp dagen før og så vidt nok spillere til å stille lag mot KIL, men vi håper de skal kunne stille sterkere allerede på søndag når de har ny kamp. Vi ønsker Nordre Trysil lykke til videre.

KIL-jentene får nå en velfortjent kamp-pause på 10 dager og disse dagene skal brukes til mye god trening, og vi avslutter vårsesongen med bortekamp mot Vang mandag 15. juni.

KIL – Nordre Trysil: 16-0 (6-0)

Målscorere: Sanne Martinsen 5, Madeleine Dalene Brodahl 4, Marthe Haugen Taugbøl, Marianne Sanderud, Maren Aarstad, Elin Brøderud, Elise Hårberg, Tina Skogheim, Kaja Bråthen

Spillere: Ida Sander-Marianne Sanderud-Kaja Bråthen-Marthe Haugen Taugbøl-Christina Kordahl-Maren Aarstad-Malin Soleng-Ida Mo-Elin Brøderud-Elise Hårberg-Sanne Martinsen.

Benyttede reserver: Madeleine Dalene Brodahl, Siri Indgjerdingen, Tina Skogheim, Lena Aarbogh

1. jun, 2015

Seiersrekken fortsetter

Det var duket for skikkelig lokalderby mellom to lag øverst på tabellen på Sandermoen mandag kveld. Sander/Skarnes kom fra en sterk borteseier mot Valdres på lørdag og var helt sikkert veldig klare for å slå KIL.

En voldsom vind og en tung, humpete gressbane må ta mye av skylden for at finspillet ikke var helt til stede verken fra Sander eller Kongsvinger i denne kampen, men KIL-jentene styrte kampen helt fra første spark. Og etter 29. minutter kunne vi juble for 0-1 da Sara Karlsson Lysen kranglet ballen forbi Sander-keeperen etter ett godt forarbeid fra Maren Aarstad.

Ett lokalderby går sjelden over i historiebøkene som veldig velspillende og underholdende, og sånn skulle denne kampen også se ut til å bli.
Andre omgangen starter veldig bra når Madeleine Dalene Brodahl gjør mye av jobben selv når hun legger på til 0-2 etter 47. minutter.
KIL-jentene forsøker å finne hverandre og lykkes til tider med noe veggspill og innlegg fra kant. Men det vil seg ikke helt framover før i det 67. minutt da Madeleine setter inn sitt andre mål for dagen og 0-3 til KIL.

Vi sitter igjen med ett inntrykk av en litt rar fotballkamp på Sandermoen, men KIL-jentene var aldri truet og kontrollerte kampen greit. Sander/Skarnes hadde vel i realiteten ikke en eneste målsjanse.
I det det nærmer seg slutten på «maraton-perioden» vår inntar vi tabelltoppen på bedre målforskjell enn Fart 2.
Neste kamp er fredag kveld kl. 20 og da ønsker vi Nordre Trysil velkommen til Gjemselund. Vi jobber i dagene fram til da med god restitusjon og nullstilling, og satser på å stille med nytt friskt mot og gode, lette bein.
Vi vil gjerne vise for oss selv, publikum og andre mye fint spill og forhåpentligvis noen fine mål på fredag.

Vi sees på Gjemselund fredag kl. 2000.

Sander/Skarnes – KIL 2: 0-3 (0-1)

Målscorere: Sara Karlsson Lysen, Madeleine Dalene Brodahl x2

Spillere: Thea Hestnes-Marianne Sanderud-Ida Marie Mo-Marthe Haugen Taugbøl-Amalie Høgberget-Maren Aarstad-Malin Soleng- Sara Karlsson Lysen-Ine Sletbakken-Christina Kordahl-Elise Hårberg.

Benyttede reserver: Madeleine Dalene Brodahl, Kaja Bråten, Ida Sander, Sanne Martinsen, Siri Bråten

28. mai, 2015

Nok en overbevisende seier for KIL 2

Draktene hadde så vidt rukket å tørke siden forrige kamp, men vi stilte klare og forberedt til ny kamp mot Elverum 2 torsdag kveld, selv værgudene var med på vår side og skrudde av krana fra oven rett før kampstart.

Planen var å fortsette der vi slapp på tirsdag mot Lunner, og betalingen kom allerede etter 11 minutter. Det er Elise Hårberg som åpner scoringskontoen og setter inn 1-0 etter ett frispark fra Ida Mo. 2-0 kommer etter 26 minutter hvor Elise Hårberg først misser på sin avslutning, men Christina Kordahl plukker opp og setter ballen forbi Elverums keeper. Omgangen ebber ut uten flere mål.

Etter litt oppstramming i pausen var hovedfokuset til jentene å rette opp pasningskvaliteten i 2. omgang, og de responderte bra på det for nå satt pasningene mye bedre og vi kunne se både veggspill og innlegg fra kant.
Det meste foregår på banehalvdelen til Elverum også i 2. omgang og etter 55 minutter krangler Elise Hårberg med seg ballen og får lagt den til Marthe Haugen Taugbøl som setter inn 3-0. Og nå skulle det komme noen minutter som vi helt klart er mye bedre enn Elverum, og etter en perfekt slått corner fra Marthe header Elise inn 4-0 etter 60. minutter. Elise er igjen på farten i det 62. minutt og legger ballen ut til Maren Aarstad som drar seg innover og setter inn 5-0.
Dagens siste mål kommer etter at Ine Sletbakken ble felt rett ved siden av 16 m, frisparket legges inn i feltet av Marthe og på en retur står Ida Mo på ca. 16 meter og knaller ballen kontant i mål til 6-0 etter 76 minutter.

Nok en godt gjennomført kamp av KIL-jentene, selv om pasningskvaliteten til tider i denne kampen er noe upresis. Jentene legger ned en god del løpe-meter gjennom kampen, og vi har et høyere tempo enn vår motstander fra Elverum i denne kampen. Det er betryggende å se at vi har mer ork enn våre to siste motstandere. Det kommer oss til gode nå, da vi er halvveis i vårens mest intense kamp-periode med 4 kamper på 11 dager. To nye kamper til uka venter, mandag venter ett toppoppgjør mot Sander/Skarnes på bortebane før Nordre Trysil kommer til Gjemselund på fredag.

KIL 2 – Elverum 2 6-0 (2-0)

Målscorere: Elise Hårberg 2, Christina Kordahl, Marthe Haugen Taugbøl, Maren Aarstad, Ida Mo

Gule kort: Maren Aarstad

Spillere: Ida Sander-Marianne Sanderud- Ida Mo-Marthe Haugen Taugbøl-Kaja Bråten-Maren Aarstad-Malin Soleng-Ine Sletbakken-Elin Brøderud-Christina Kordahl-Elise Hårberg.

Benyttede reserver: Sanne Martinsen-Siri Bråten-Madeleine Dalene Brodahl-Tina Skogheim

26. mai, 2015

Seier i årets første hjemmekamp

Etter 2 bortekamper og langt i mellom kampene var det endelig klart for vår første hjemmekamp for sesongen.
Lunner sto på motsatt banehalvdel og vi ønsket å fortsette tendensen vi hadde mot Lillehammer sist kamp. Dette klarte vi delvis og vi hadde ett par store sjanser rett utenfor og ett skudd i tverrligger i løpet av kampens første 20 minutter, men ingen mål.
Så slapp vi Lunner litt unødig inn i kampen og de skapte litt rot i våre bakre rekker ved ett par anledninger, men så midt i deres beste del av omgangen så setter Maren Aarstad inn 1-0 etter 35 minutter.
Det bølger litt fram og tilbake en periode, men 1-0 står seg til pause.
Etter pause fortsetter vi å jobbe iherdig og prøver og holde balltempoet oppe, men det er ikke alt som sitter like bra i dag, mange feilpasninger til tross – vi holder kriger-instinktet intakt. Og dette bruker som regel å betale seg før eller senere, så også i dag, etter 60 minutter kommer 2-0 og det er Marthe Haugen Taugbøl som setter ballen i mål.
Lunner svarer ganske omgående på tiltale og krangler inn 2-1 i det 62. minuttet, men herfra og inn er det nesten bare ett lag på banen. Og Elise Hårberg punkterer kampen med 3-1 i det 72. minuttet. Dette er spikeren for Lunner som ikke har mer å komme med, og seieren blir komfortabelt når Madeleine Dalene Brodahl setter inn 4-1 og 5-1 hhv. i det 76. og 81. minutt.
En slite-kamp hvor treffprosenten på pasningene ikke var helt på topp og det så lenge ut til at det kunne bli mer spennende enn vi først tenkte, men jentene har en fantastisk innstilling og jobber jevnt og trutt i 90 minutter og med ett litt høyere tempo enn hva Lunner klarte å henge med på så ble siste halvtimen av kampen helt og holdent KIL sin.
Men vi kan ikke hvile på laurbærene, vi går inn i en meget hektisk periode og med ny kamp allerede i morgen, torsdag så er det bare å sørge for best mulig restitusjon og hvile så vi er klare for å ta i mot Elverum 2 kl. 2000 på Gjemselund torsdag 28/5.

KIL 2 – Lunner: 5-1 (1-0)

Målscorere: Maren Aarstad, Marthe Haugen Taugbøl, Elise Hårberg, Madeleine Dalene Brodahl x2.

Spillere: Madeleine Samuelsen-Marianne Sanderud-Ida Mo-Kaja Bråten-Amalie Høgberget- Maren Aarstad-Malin Soleng-Sara Karlsson Lysen-Elin Brøderud-Marthe Haugen Taugbøl- Ine Sletbakken

Benyttede reserver: Madeleine Dalene Brodahl, Sanne Martinsen, Christina Kordahl, Elise Hårberg.

14. mai, 2015

Solid seier på Lillehammer for KIL 2

Etter en lang pause fra første seriekamp var det endelig klart for ny kamp, og vi tok fatt på bussturen til Lillehammer med godt mot.

Kamp-plan for dagen var å gå ut i hundre og stresse de tre i Lillehammer-forsvaret, dette så ut til å fungere godt for vi kom til en stor sjanse allerede etter 8 minutter. Elise Hårberg jobber til seg ballen innenfor 16-m, men skuddet stryker utsiden av stolpen.

Ut i fra intet kommer Lillehammer på sin første sjanse og med litt hjelp av medvind løper de i gjennom vårt forsvar og det står 1-0. Men ingen av KIL-jentene depper av den grunn, de fortsetter den harde jobben og etter 20 minutter betaler dette seg i det Elise Hårberg finner veien til mål og 1-1.

I det 28. spilleminutt kommer ett vakkert angrep med flotte veggspill mellom Marthe Haugen Taugbøl og Malin Soleng, sistnevnte finner Maren Aarstad på hjørnet av 16-m som setter ballen mellom keeper og stolpen, og 1-2.

Denne stillingen står seg til pause.

2. omgang har nesten ikke kommet i gang da keeper Madeleine Samuelsen tar ett kjapt utspill mot Ine Sletbakken på midten. Ine setter fart og går over hele banehalvdelen, runder etter hvert keeper og når ballen akkurat ved stolpen og setter den i mål, 1-3.

Kampen daler i intensitet i 2. omgang, men KIL er i realiteten aldri truet og når Elin Brøderud punkterer kampen med 1-4 i det 75. minutt så er det ikke lenger noen tvil om at alle poengene blir med bussen hjem til Kongsvinger.

Lillehammer - KIL 2: 1-4 (1-2)

Målscorere: Elise Hårberg, Maren Aarstad, Ine Sletbakken og Elin Brøderud.

Spillere: Ida Sander - Marianne Sanderud - Ida Mo - Tina Skogheim - Amalie Høgberget - Maren Aarstad - Malin Soleng - Ine Sletbakken - Elin Brøderud - Marthe Haugen Taugbøl - Elise Hårberg.

Benyttede reserver: Madeleine Samuelsen - Kaja Bråthen - Madeleine D. Brodahl - Sanne Martinsen - Siri Bråten - Emma Håpnes

16. apr, 2015

Skedsmo kommer til Gjemselund

Førstkommende lørdag 18. april spilles siste treningskamp før serien tar til neste helg.
Etter at vi møtte Skedsmo på deres hjemmebane tidligere i vinter så har vi invitert Skedsmo til Gjemselund. Og vi skal prøve å revansjere resultatet fra forrige kamp hvor vi til slutt tapte 4-3.
Skedsmo er ett temposterkt og ballsikkert 3. divisjonslag fra Akershus, og vi kan forvente en tøff kamp.
Men med mange gode treninger i det siste kan dette bli en god generalprøve.
Vi gleder oss.

26. apr, 2015

Åpnet med uavgjort

Det ble poengdeling i årets første seriekamp i Fagernes mot Valdres på Blåbærmyra.
Valdres kom best i gang og med god hjelp av medvind fikk de litt trøkk på oss i åpningsminuttene.
Etter 8 minutter får de hjørnespark som de får lurt i mål på bakerste stolpe. Men bare 3 minutter senere klarer vi å utlikne med Marthe Haugen Taugbøl etter ett fint angrep og ett godt slått innlegg fra Malin Soleng fra høyre kant.
Vi er i godt driv i denne perioden og like etter drar Ine Slettbakken seg forbi en Valdres-forsvarer som må ty til ulovligheter og feller Ine innenfor 16 meteren.
Dommeren dømmer ett korrekt straffespark, men dessverre setter vi den rett utenfor stolpen.

Vi fortsetter imidlertid å trøkke på og vi styrer resten av første omgang, og vi har ytterligere 2 meget store sjanser som vi burde fått uttelling på.

2. omgang blir jevn med mye kriging og lite finspill, ingen av lagene klarer å få satt sitt spill. Valdres skaper svært lite mens vi får ett par gode muligheter ved Madelene Brodahl.
Vi jager mål og da kommer Valdres på en sjelden overgang og det glipper litt bakover hos oss 10 minutter før slutt, men Ida Sander i mål kommer ut og gjør en meget fin redning, hun var for øvrig den ene av banens 2 gode keepere.

Valdres var ett robust lag som sikkert vil ta mye poeng utover sesongen på Blåbærmyra. Vi var nærmest seieren så det er litt surt å reise hjem med bare ett poeng, men vi får se positivt på det - nå er vi i gang med serien og er fortsatt ubeseiret!!

VALDRES - KIL 1-1 (1-1), Blåbærmyra, 50 tilskuere

Ida Sander - Marianne Sanderud - Ida Mo - Tina Skogheim - Elin Brøderud - Sara Karlsson Lysen - Ine Slettbakken - Malin Soleng - Christina Kordahl - Marthe Haugen Taugbøl - Elise Hårberg

Benyttede reserver: Ingrid Haagenrud, Siri Bråten, Madelene Brodahl.