16. mar, 2013

Tilbake i Norge

På onsdag kom fotballelevene ved NTG Kongsvinger hjem fra et 10 dagers opphold i Tyrkia, nærmere bestemt hotellet Club Grand Aqua i Side. Hele 11 av våre 1. divisjonsspillere var med på treningsleiren, samt flere fra 3. divisjonstroppen. Hovedtrener Leif Erik Ingebretsen er trener ved NTG og deltok selvsagt på turen. Tiden der nede gikk først og fremst med til mye trening - både joggeturer på stranda, styrke på treningsrommet og fotballøkter på feltet. Skole, soling, shopping og sosiale tiltak på kveldene var også noe av det som stod på programmet.

 

Det ble holdt to treningskamper i løpet av samlingen. Jentene fikk tøff matching da de møtte det russiske toppserielaget Izmoilovo. Med mange høye skuldre fikk ikke jentene vist seg fra sin beste side mot de robuste og voksne "jentene" fra Russland. Mange nervøse jenter gjorde at resultatet endte med hele 1-5 til Izmoilovo. De fremsto som et veldig godt lag, samtidig som at NTG aldri fikk til den flyten i spillet som de hadde ønsket. Russerne vant fullt fortjent, men alt i alt var dette god læring for våre unge jenter. 

 

Neste kamp skulle se ut til å bli lettere for NTG. 3. divisjonslaget Bryne stod på motsatt banehalvdel og det ble lett match. I første omgang gikk det litt trått og jentene fikk ikke den omsetningen de burde hatt. Lagene gikk til pause med stillingen 3-0. I andre omgang kom derimot ketchupeffekten og målene rant inn. Vår angrepsspiller Pernille Velta kommer blant annet inn i 2. omgang og setter inn hele syv mål. Moro å se at unge Velta er i bra form før seriestart, ikke minst etter et langt skadeavbrekk. Kampen ender til slutt 13-0 til NTG etter det man kan kalle overkjøring.  

 

Nå er NTG-jentene tilbake i Norge og treningene vil gå som normalt igjen. Damene hadde blant annet årets første trening på Gjemselund i dag. I morgen spilles første kvalifiseringskamp i J19 NM mot Vang på HIAS-kunstgress kl. 15.15. Andre kvalifiseringskamp spilles allerede på onsdag mot Eidskog på Gjemselund kl. 20.00. 

 

Neste treningskamp for damelaget er lørdag 23. mars kl. 15.00 i Kongsvingerhallen.