5. nov, 2012

Johans tid som hovedtrener i Kil

Som kjent gir Johan Hammarstrøm seg nå som hovedtrener i Kil. Kildamer.com har tatt en titt på hans 4 år som hovedtrener, og hvordan klubben har utviklet seg i denne perioden.

Når Johan tok over damelaget før sesongen 2009 lå klubben i 3.divisjon. Det er denne sesongen vi på mange måter sier at er starten på satsingen på damefotballen i Kongsvinger. Han så et stort potensial i laget, og gjennom et samarbeid med NTG så han at det absolutt var mulig å løfte laget. Han satte fokus på få og enkle ting rent sportslig. Viktighenten av å ligge kompakt og ha korte avstander i laget er noe han så var viktig i damefotballen. Han så også et stort potensiale i jentenes tekniske ferdigheter, og jobbet mye med rask ballbehandling på små flater og i trengte situasjoner. Disse punktene er noe som gjennom alle hans 4 år har stått i fokus.

Den første sesongen hadde han med seg Bjørn Hanssen som assistent, og det endte med soleklar seier i 3.divisjon og opprykk. Statistikken viser 19-0-1 og 114-21 i målforskjell.

2010 var debutsesongen i 2.divisjon, og han hadde med seg Are Dekkerhus som assistent. Målsetningen var å etablere seg på dette nivået. Men man kunne raskt se at målsetningen måtte økes underveis i sesongen. Sesongen endte med 2.plass, og dermed kvalifiseringsspill om en plass i 1.divisjon. Det holdt nesten til opprykk, men desverre røk opprykket på bortemålsregelen i løpet av de siste 10 minuttene av siste kvalifiseringskamp. Denne sesongen viser statistikken med 15-3-4 og 81-33 i målforskjell. Det ble også 2.plass i Gothia Cup, og kvartfinale i J19 NM.

I 2011 var målsetningen klar: Opprykk. Dette året fikk Johan med seg Jørgen Kristiansen som assistent. Laget surfet gjennom serien, og det ble ny kvalifisering til opprykk. Denne gangen holdt det helt inn med overlegne seiere mot Tromsdalen og Sunndal. Statestikken viser 19-1-2 og 91-35 i målforskjell. Det ble også 3.plass i Dana cup og J19 NM.

Foran årets sesong var målsetningen å etablere seg i 1.divisjon. Det klarte laget med god margin og vell så det. Det endte med 5.plass på tabellen, og nok en 3.plass i J19 NM. Statestikken viser 11-2-9 og 40-44 i målforskjell.

Over 4 år og 88 seriekamper viser statistikken 64-6-16, og 326-133 i målforskjell. Dette gir en seiersprosent på 74.4. Om man da legger til i beregningen at man i 2 av 4 sesonger var nyopprykket er dette voldsomt imponerende tall.

Johan har ledet laget i ca 135 kamper, og over 500 treninger over 4 år. Det har altså resultert i to opprykk. Om man ser på rangeringen nasjonalt var vi etter 2009 sesongen ca nr.85 i Norge. Etter 5.plass i årets sesong er vi altså nr.17. I løpet av Johans 4 år har han også utviklet mange gode talenter. Det har resultert i 8 U-landslagsspillere, og flere spillere som er sendt videre til toppserien.

Kil Fotball er utrolig takknemlige for jobben han har gjort med Kils damelag de siste 4 årene!