4. nov, 2012

Sterke tall - 2012

Damelaget hadde sin årlige avslutningsmiddag i rådhuset i går. Her ble det som vanlig mye god mat, fine taler og mye mimring. Avtroppende ass.trener Jørgen Kristiansen åpnet kvelden med en oppsummering av årets sesong, og her er noe av det han fortalte:

Ida Bergersen ble toppscorer med sine 13 mål, mens Mari Finsen hadde flest målgivende med sine 10. De to kom også som henholdsvis nr.1 og 2 i poengligaen (mål og målgivende tilsammen). Ida Bergersen ble også mest effektive spiller (poeng pr.kamp). Kine Hanssen er spilleren som har vært mest på banen i år. Hun har spilt samtlige kamper fra start, og har kun blitt byttet ut totalt 30 minutter fordelt over 4 kamper. Caroline Vad Østby har samlet flest kort i løpet av sesongen, med 3 gule og 1 rødt. Kine Knashaug er keeperen som har stått flest kamper, og har hatt et snitt på 1.4 baklengsmål pr.kamp.

Jørgen gjennomgikk også en del statestikker rundt poengfangst, og mål for og imot. Det som er mest interessant å merke seg her er vår gode statestikk på bortebane. Den gode poengfangsten på høstsesongen er også interessant, da vi trodde vi skulle bli relativt svekket av at spillere forsvant i sommer. Men her er det nye spillere som har blomstret i løpet av høsten, og det har gjort at vi fikk bedre resultater enn ventet.

I løpet av sesongen ble det brukt totalt 26 forskjellige spillere i seriekamper, hvorav 23 kan regnes å være fra nærområdet. Snittalderen på spillerstallen har vært 17 år, og i løpet av sesongen har 7 spillere blitt tatt ut på landslagssamling.

Jørgen kunne til slutt oppsummere med at vi endte på en sterk 5. plass i debutsesongen i 1.divisjon, og en 3.plass i J19 NM. Dermed har klubben allerede nådd sin langsiktige målsetning om å være topp 18 i Norge. Det har vært et lærerikt år for alle, og et år der både spillere og klubben generelt har hatt en meget god utvikling.