30. sep, 2012

3 poeng mot Alta

Kil jentene kriget seg til en 2-3 seier borte mot Alta i går. Alta var nesten nødt til å ta poeng i denne kampen for å ha håp om å overleve i divisjonen, og det var tydelig å se da dommeren satte i gang kampen i Finnmarkshallen. De kjempet med livet som innsats og satte et voldsomt tempo i kampen fra start. Første omgang er jevnspilt, men det er Kil som setter sjansene. De kan dermed gå til pause med en 2-0 ledelse, noe som kanskje ikke sto helt i stil med kampbildet så langt. I andre omgang forandrer ikke kampbildet seg nevneverdig. Alta kriger videre, og vinner mange dueller. Men det er Kil som får den viktige 3-1 scoringen, og selv om Alta får en redusering, og presser på for utlikning så klarer Kil å ro i land seieren.

Vi kan oppsummere kampen ved å si at det er fortjent at Kil vinner, da de uten tvil er det beste laget. Men Alta var farlige ved flere anledninger, og spesielt på dødballer. De flyttet opp hele laget ved hvert eneste frispark og dundret ballen inn i boksen mot flere hodesterke spillere. Da blir det trøbbel for våre små og unge jenter. Men Kil fortjener ros for å virkelig ha stått opp i krigen mot et fysisk sterkt lag, og det er det som til syvende og sist er avgjørende for at vi får med oss 3 deilige poeng i bagasjen hjem fra Alta.

Kampfakta:

3 min: 0-1 Ida Bergersen (Kine Hanssen)
45 min: 0-2 Mari Finsen
69 min: 1-2
82 min: 1-3 Caroline Vad Østby (Mari Finsen)
85 min: 2-3

Rødt kort Kil: Caroline Vad Østby

Kil (4-4-2):
Kine Knashaug, Mari Finsen, Martine Berget, Tuva Nilsen, Caroline Vad Østby, Kine Hanssen, Thine Hestnes, Cecilie Dekkerhus, Nora Hanssen (Kristine Lonkemoen fra 74), Ida Bergersen, Moa Eriksson (Ine Sletbakken fra 90).