25. apr, 2017

Super førsteomgang og folkefest

KIL Damer-Lyn 1-2 (1-0)

 Supporterflaggene vaiet i vinden og 519 tilskuere hadde funnet veien til Gjemselund da KIL Damer møtte Lyn søndag ettermiddag.

Hjemmelaget gikk rett i strupen på gjestene fra Oslo. Knallhard jobbing over hele banen og godt spill gjorde de første 45 minuttene til ren og skjær propaganda for damefotball.

KIL-jentene lot seg tydelig inspirere av det store antallet tilskuere. Hele lagets prestasjon var av høy klasse, men det må være lov til å trekke frem Ragne Hagen Svastuen som herjet  på sin høyrekant med finter og driblinger på øverste hylle.

Uttellingen kom da en Lyn-spiller handset innenfor 16-meteren. Kaptein Ingvill Fjellstad Morken satte straffen kontrollert i mål etter 26 minutter.

I andre omgang kom Lyn mer med, nå var det de som hadde fordel av medvinden. Etter en times spill fikk Camilla Linberg stusset en corner i mål. Ni minutter senere var det den tidligere KIL-spilleren Emilia Ruud sin tur til å treffe nettmaskene. Hun utnyttet en svak klarering og satte ballen i mål fra 7-8 meter.

KIL jaget desperat for en utligning og burde nok hatt straffe da innbytter Ida Bergersen ble felt på tampen av kampen. Nå endte det med borteseier, men strengt  tatt hadde KIL fortjent minst ett poeng.

Søndagens to oppturer var spillet og innsatsen før pause og at 519 tilskuere hadde funnet veien til Gjemselund.

Viser jentene samme innsats og klasse i de kommende kampene skal de bli vonde å hanskes med.