19. aug, 2012

Overraskende og unødvendig tap

Kil tapte i helgen 2-1 i bortekampen mot tabelljumbo Voss. 1.omgang var relativt jevnspilt, med sjanser til begge lag. I andre omgang virker det som det blir mer trøkk i Kil jentene, og de tar en tidlig ledelse ved Ida Bergersen. Desverre er Voss på en sjelden visitt rundt vår 16 meter få minutter senere, noe som ender i et billig straffespark og utlikning til 1-1. Etter dette presser Kil hardt på, og produserer et antall store sjanser. Det smeller i treverket, og vi har store sjanser på dødball. I denne perioden er det kun en god Vossekeeper som holder de inne i kampen. Så skjedde selvfølgelig det som absolutt ikke skulle skje. Voss klarer å sette ballen i mål på sin andre avslutning denne omgangen. De siste ti minuttene legger Kongsvinger inn et press, men uten at det gir uttelling. Nærmest var vi nok i løpet av kampens siste spilleminutt, når vi får frispark på 17 meter, og Voss sin gode keeper får direkte rødt kort. Men frisparket gikk desverre i muren, og alle poengene ble igjen i Voss.

Dette er nok det vi absolutt kan kalle "ufortjent" ut i fra kampbilde og antall målsjanser. Men om man vinkler det på en litt annen måte kan det hende det ikke er så ufortjent likevel? Voss slår oss ned i støvlene på vinnervilje og arbeidsmoral. De er bedre enn oss i duellspillet, og løper dobbelt så langt som oss. Kil hadde nok 11 jenter som var hakket bedre fotballspillere enn det Voss hadde, men om man står med lua i hånda og tror seiere kommer av seg selv i 1.divisjon så tar man desverre feil. Akkurat på dette området er det nok noen som har litt å gå på.

Dagens kloke ord fra sportslig leder Brynjar Fredheim:
"Det e itnjå som tå sæ sjøl"

Les mer om kampen, og se bilder her.

Kampfakta:

47 min: 0-1 Ida Bergersen (Mari Finsen)
49 min: 1-1
80 min: 2-1

Kil (4-4-2):
Kine Knashaug, Mari Finsen, Martine Berget, Tuva Nilsen, Caroline Vad Østby, Kine Hanssen, Thine Hestnes, Cecilie Dekkerhus, Christine Nystuen, Ida Bergersen, Kristine Lonkemoen (Moa Eriksson fra 61).