17. aug, 2012

Klar for semifinale!

Kil vant dagens kvartfinale mot ØHIL i J19 NM 2-1, og er dermed klare for semifinale. Det var en jevnspilt og sjansefattig 1.omgang, hvor Kil nok hadde et lite overtak. ØHIL var veldig kompakte og aggressive de første 45 minuttene, noe som gjorde at Kil slet med å få igang spillet. ØHIL på sin side prøvde seg på hurtige overganger og dødballer, uten at det ga noen store sjanser.

Kil ble i pausen enige om å gire opp et par hakk, og løfte seg til det høye nivået vi vet bor laget. Dette klarte de til de grader, og tok tak i kampen fra første spark på ballen i 2.omgang. Første scoring kommer etter en pasning i bakrom fra Mari Finsen, en ball Ine Sletbakken er først på og kriger inn i mål. Den andre scoringen kommer på dødball, nok en gang slått av Mari Finsen. På bakre stolpe kaster Caroline Vad Østby seg frem og setter ballen i mål. Etter dette har Kil kontroll på kampen, og har flere store muligheter som burde settes i mål. ØHIL får mer og mer tak i ballen mot slutten av omgangen, men skaper lite før det gjenstår to minutter. Da får de satt inn 2-1 scoringen som gir litt spenning de siste to minuttene, men Kil ror i land en fortjent seier og er dermed klar for semifinale.

Det er mange som står frem i dag og viser at formen er god. Men vi vil spesielt trekke frem de to unge og urutinerte jentene Silje Rugsveen og Johanne Christiansen. Begge to spiller bunnsolide kamper. For keeper Silje Rugsveen sin del var dette første opptreden på dette nivået, og det er sterkt å prestere så godt som hun gjorde i dag med tanke på sin unge alder. Dette kan bli en spennende keeper i årene som kommer! Johanne Christiansen fikk også sin debut fra start etter å ha blitt flyttet opp på damelaget i sommer, og gjør sine saker veldig bra. Morsomt å se at det gror godt i klubben!

Da var Kil klare for semifinale. Hvem motstanderen blir vet vi ikke før de andre kvartfinalene er ferdigspilt på søndag og trekningen blir gjort. Følg med på nettsiden for å holde seg oppdatert! Det blir lite hvile for jentene, allerede i morgen kl.12.00 går bussen til Voss, og lørdagens seriekamp i 1.divisjon.

Kampfakta:

49 min: 1-0 Ine Sletbakken (Mari Finsen)
57 min: 2-0 Caroline Vad Østby (Mari Finsen)
89 min: 2-1

Kil (4-4-2): Silje Rugsveen, Mari Finsen, Martine Berget, Tuva Nilsen, Johanne Christiansen (Johanne Jahr fra 80), Moa Eriksson, Thine Hestnes, Cecilie Dekkerhus, Caroline Vad Østby (Mariann Nabben fra 72), Ine Sletbakken, Kristine Lonkemoen (Mathilde Pedersen fra 76).