11. aug, 2012

Kil slo Åsane 3-2

Kil jentene åpnet i dag høstsesognen med 3-2 seier over Åsane. Det var en veldig jevn kamp, med mange sjanser til begge lag. Kvaliteten var varierende. Begge lag hadde sine perioder hvor de dominerte på banen, men ingen av lagene klarte å holde kvaliteten gjennom samtlige av kampens 90 minutter.

Kil ledet kampen både 1-0 og 2-1, men Åsane slo sterkt tilbake ved begge tilfeller. Vi er dermed veldig fornøyd med å få inn den viktige 3-2 scoringen, og at vi klarte å ro det i land de siste 20 minuttene. Kils første mål kom etter et frispark fra 18 meter. Kaptein Martine Berget limte ballen rett opp i vinkelen. Kristine Lonkemoen (bildet) satte inn Kils andre mål, og Ida Bergersen scoret den viktige 3-2 scoringen. Begge de to siste målene ble satt inn alene med keeper etter gjennomspill i bakrom. 

Selv om prestasjonen var varierende skal jentene ha ros for mye i dag. Vi spiller oss opp igjennom kampen, og andre omgangen var veldig bra. Vi viser også god moral når vi klarer å vinne kampen etter å ha mistet ledelsen to ganger. Dette var på mange måter en kamp hvor jentene måtte legge ned mye innsats for å kompensere for at spillet ikke alltid satt slik vi ønsker, og det er denne innsatsen som gjør at vi klarer å dra seieren i land. Vi velger også å trekke frem to ferske jenter etter dagens kamp. Kristine Lonkemoen som nå er tilbake på damelaget gjorde et veldig godt innhopp. Samtidig spilte midtstopper Tuva Nilsen en veldig god kamp. To jenter med liten rutine på dette nivået, men jentene viste at de absolutt har mye å bidra med i 1.divisjon! Vi takker også Andrea Weng for innsatsen i Kil drakta. Hun spilte i dag sin siste kamp for Kil før avreisen til Usa. Flott at Andrea kunne bidra når viktige spillere som Thine Hestnes, Christine Nystuen og Pernille Sundby ikke var tilgjengelige.

 

Da har altså Kil fått en god start på høstsesongen, og de styrket sin posisjon på tabellen. De går nå inn i en viktig uke med både kvartfinale i NM og seriekamp mot Voss. Vi gleder oss!

Kampfakta:

27 min: 1-0 Martine Berget
38 min: 1-1
53 min: 2-1 Kristine Lonkemoen (Ida Bergersen)
64 min: 2-2
72 min: 3-2 Ida Bergersen (Mari Finsen)

Kil (4-4-2):
Kine Knashaug, Mari Finsen, Martine Berget, Tuva Nilsen, Caroline Vad Østby, Kine Hanssen, Andrea Weng, Cecilie Dekkerhus, Moa Eriksson, Ida Bergersen, Ine Sletbakken (Kristine Lonkemoen fra 45).