8. mai, 2016

Null baklengs og tre poeng.

KIL-damene tok en velfortjent seier da de gjestet Grimstad og møtte Amazon lørdag ettermiddag. For tredje gang denne sesongen holdt Kine Knashaug nullen og en scoring av Naomi Griffin etter 16 minutter ga tre poeng.  KIL-damene kom best i gang lørdag og tidlig i kampen hadde de en avslutning i tverrliggeren. Gjestene dominerte banespillet og etter 16 minutter kom scoringen. Ida Bergersen kom seg løs på venstresiden og avslutningen ble sendt sikkert over streken av spisskollega Griffin.

Etter scoringen hadde KIL full kontroll på kampen, men fem minutter før pause glapp det i konsentrasjonen i de bakre rekker og hjemmelaget kom til en farlig avslutning, men skuddet gikk utenfor mål. Etter pausen fortsatte Nora Hanssen og lagvenninnene den harde jobben som gjorde det umulig for Amazon og etablere eget spill. KIL-damene var utrolig nær en ny scoring midtveis i omgangen: Martine Moseng kom seg fint frem på venstrekanten og det presise innlegget møtte Ida Bergersen med pannebrasken. Avslutningen var prima, men Amazon-keeperen vartet opp med en redning fra øverste hylle og avverget scoring.

Kampen ebbet ut med 1-0-seier og tre nye poeng til KIL-damene.

Sesongstarten har vært upåklagelig. To vanskelige bortekamper mot Åsane og Amazon på dårlige naturgressbaner har gitt full poengpott og null baklengsmål. KIL-damene fremstår som et hardtarbeidende kollektiv det er vanskelig for motstanderen å bryte ned. I tre av fire kamper har keeper Knashaug holdt nullen. Det forteller om et lag som jobber sammen.

Neste kamp er hjemme mot Grei 16. mai klokken 1300. Med et nytt kollektivt krafttak fra KIL-damene skal Oslo-jentene få jobbe for å henge med.