1. jul, 2012

Viktig trio forlater Kil til fordel for USA

Mette Rudolfsen, Andrea Weng og Ida Bjerklund har alle spilt sin siste kamp i Kil drakten. De reiser nå til USA for å studere og spille college fotball. Alle tre har vært sentrale bidragsytere for Kil de siste sesongene, og de har stort sett vært fast inventar i 11eren. Vi vil benytte annledningen for å takke de tre for fantastiske bidrag de siste årene, og ønske lykke til på eventyret i USA.

 

Det er ingen tvil om at Kil her mister tre veldig gode fotballspillere, og legger man til Siri og Katrine som også forsvinner ser troppen i øyeblikket tynn ut. Men at dette skulle skje er noe Kil har vært klar over lenge, og det er derfor allerede siktet ut en del kandidater som skal inn i Kils A-lags tropp før høstsesongen. 

Dette er det Ass.trener Jørgen Kristiansen hadde å si om utskiftningene i troppen:

- Det er helt naturlig at dette skjer når vi driver en fotballklubb på Kongsvinger. Vi har desverre ikke noe høyskoletilbud i byen, og vi har heller ikke økonomi til å lønne spillere. Da er det enkelt å forstå at jentene er nødt til å reise videre når de når en viss alder. Men vi har heldigvis vært klar over dette lenge, og har derfor en rekke aktuelle navn på blokken foran høstsesongen. Det er både spillere fra eget rekruttlag, og et par jenter fra andre klubber som er aktuelle. Vi skal bruke treningsleiren i Stockholm og ukene i etterkant til å få et inntrykk av noen av disse kandidatene, og avgjøre hvem som skal inn i troppen. At vi blir noe svekket på kort sikt er jo naturlig, når de nye jentene som skal inn er relativt unge. Men på litt lengre sikt gir dette oss en fin mulighet til å utvikle unge spillere som har et stort potensial.