14. jun, 2012

Før kampen: Kil-Alta

På søndag kl.13 spiller Kil kamp mot Alta hjemme på Gjemselund. Alta ligger 4 poeng bak oss på tabellen. De klatret over nedrykkstreken etter en sterkt 1-2 seier borte mot Linderud/Grei i forrige serierunde. Verdt å merke seg er at Alta har plukket samtlige av sine 9 poeng så langt denne sesongen på bortebane. Rapportene om Alta sier at de er et lag som er dyktige til å kjøre raske overganger langs bakken, og har en god arbeidsmoral defensivt. De har scoret bra med mål så langt, men de har også sluppet inn mye. Vi forventer oss derfor en målrik kamp, mot et Alta lag som trolig stiller i en 4-2-3-1 formasjon.

Kil er som kjent i god form, med to seiere og en uavgjort på sine tre siste seriekamper. Denne kampen er nok det vi kan kalle en nøkkelkamp, da vi er nødt til å plukke 3 poeng på hjemmebane mot lagene bak oss på tabellen. Med seier går Kil opp på 16 poeng, og kan få 8 poengs luke ned til nedrykkstreken. Men om det skulle bli tap så risikerer vi at det blir kort vei ned i sumpa.

Kil sliter med mye småskader om dagen, og treningsuken har vært preget av lite folk. Thea Hestnes er uaktuell til kampen grunnet karantene. Det samme er Moa Eriksson som er i Polen på skoletur. Nora Bakke og Tuva Nilsen er også uaktuelle, mens Pernille Sundby er høyst usikker etter å ha fått en smell i kneet på J16 NM kamp. De positive nyhetene er at Ine Sletbakken er på vei tilbake fra skade, og er med i troppen til denne kampen.

Men Kil skal likevel klare å mønstre en sterk 11er, som på en god dag skal kunne slå Alta. Igjen handler det om å være "på", og ha rett fokus i samtlige 90 minutter. Vi tror at laget som klarer dette fort kan stikke av med 3 viktige poeng på søndag.