31. mai, 2012

Klar for kvartfinalen!

Kil er klar for kvartfinale i J19 NM etter å ha slått Tromsdalen på bortebane. Det ble en svært spennende kamp, og det hele måtte avgjøres på straffer. Kil åpnet kampen klart best, og produserte store sjanser på løpende bånd. Men desverre var ikke effektiviteten god nok. Men etter en halvtimel får Kil ballen i nettet når Martine Berget klistrer et frispark opp i krysset. Tromsdalen kjemper på, og får sin utlikning etter 80 minutters spill. Dette satte nok en støkk i Kil, og jentene følte nok at de burde avgjort kampen mye tidligere.

 

Kampen går derfor til ekstraomganger. I løpet av ekstraomgangene har begge lagene gode muligheter til å avgjøre. Kil er hakket vassere og produserer flest sjanser, men Tromsdalen er livsfarlige på kontringer med sine raske angrepsspillere. Men ingen av lagene får ballen i mål, og dermed blir det straffer.

Og dette skulle vise seg å bli en thriller vi sjelden ser maken til. Kine Knashaug hadde kommet inn i målet i siste spilleminutt for å ta del i straffesparkene, og hun skulle få en sentral rolle. Alle Kils 4 første straffeskyttere scorer, og Tromsdalen setter en av straffene høyt over. Dermed får Kils keeperreserve Kine Knashaug mulighet for å avgjøre for Kil på deres siste straffe. Men også Kine skyter over, og Tromsdalen kan derfor sikre uavgjort etter 5 straffer om de scorer på sin siste. Men Kine Knashaug redder mesterlig, og dermed stikker Kil av med seieren!

 

Kil trener Jørgen Kristiansen hadde dette å si etter kampen:

- Vi gjorde dette unødvendig spennende, men det var utrolig deilig at det endte med seier. De første 20-30 minuttene spiller vi meget bra, og vi burde ha ledet med mye mer enn 1-0 etter denne perioden. Da er vi gode og aggressive i vårt høye press, og når vi vinner ballen går det hurtig fremover. I 2.omgang faller vi litt ned. Vi får for store avstander i laget, og spiller for mye på tvers. Men jentene skal ha ros for at de jobber og kriger godt selv om spillet ikke helt sitter. Spesielt gøy i dag å se prestasjonene til jentene som var med fra rekruttlaget. Alle fikk mye spilletid, og det er flere som la inn gode søknader om mer spill senere i turneringen. Også morsomt at vi traff med det taktiske keeperbytte. Thea sto en glimrende kamp, men vi visste at Kine er veldig god på straffer.


Et skår i gleden for Kil denne kampen var at Cecilie Dekkerhus måtte hinke av banen tidlig i 2.omgang etter å ha fått seg en smell i ankelen. Denne ankelen har hun også hatt problemer med tidligere i år. Vi håper Cecilie kommer seg raskt på beina!

 

Kampfakta:
31 min: 0-1 Martine Berget

81 min: 1-1

Resultat etter straffer: 4-5.
Kils målscorere på straffespark: Martine Berget, Pernille Sundby, Thine Hestnes og Nora Bakke.

Kil (4-4-2):

Thea Hestnes, Mathilde Pedersen, Martine Berget, Tuva Nilsen, Nora Bakke, Kristine Lonkemoen, Thine Hestnes, Cecilie Dekkerhus, Nora Hanssen, Ine Sletbakken, Pernille Sundby.

Benyttede innbyttere: Johanne Jahr, Emilie Nylend og Kine Knashaug.

 

Kil er dermed klare for kvartfinale, og den kampen spilles etter sommerpausen. Vi kommer tilbake med trekningen så fort den er klar.