27. mai, 2012

Seier i Ålesund!

Kil slo Fortuna Ålesund 1-3 på Color Line Stadion. Dagen startet dog litt trøblete, med at flyreisen til Ålesund tok 3 timer lenger enn forventet. Men jentene taklet dette godt. Når vi først kom frem til Ålesund gikk det meste på skinner. God mat og litt hvile på et flott hotell, før det ble en kort spasertur til stadion. Det var flotte rammer rundt kampen, med skyfri himmel og en flott stadion som jentene sjelden får oppleve maken til. Dermed lå det meste tilrette for en god kamp.

 

Selv om det ble seier åpnet Kil jentene noe passivt, og Fortuna fikk ta ledelsen relativt tidlig i 1.omgang. Etter dette tok det litt tid før Kil kom igang, men utover i omgangen tar vi mer og mer tak i kampen. Dette fører til at Pernille Sundby utligner til 1-1, og lagene går til pause med dette resultatet. I 2.omgang står kampen lenge å vipper. Begge lag har store sjanser, og Kils keeper Kine Knashaug gjør kanonredning på 1-1. Men det er Kil som får det viktige 1-2 målet ved Katrine Sæter. Like etterpå får Andrea Weng sette spikern i kista med en druser av de sjeldne opp i venstre kryss. De siste minuttene har Kil god kontroll, og Fortuna skaper ingen farligheter. Dermed ender kampen 1-3.

 

Dette var en flott og etterlengtet opptur. Det er mange enkeltspillere som står fram og hever prestasjonene fra de forrige kampene. Men ikke minst er dette en lagseier. Makan til arbeidsmoral og vinnervilje har jeg sjelden sett på en fotballbane. Fantastisk deilig seier og all mulig ros til jentene!

Nå tar vi med oss den gode følelsen inn i en ny treningsuke. Kils neste kamp i 1.divisjon er mot Linderud/Grei lørdag 2.juni, men allerede onsdag 30.mai skal mange av jentene reise til Tromsø for å spille 8.dels finale i J19 NM mot Tromsdalen.

 

Kampfakta:

7min: 1-0
33min: 1-1 Pernille Sundby (Andrea Weng)
83min: 1-2 Katrine Sæter (Kine Hanssen)
86min: 1-3 Andrea Weng

 

Kil (4-4-2):
Kine Knashaug, Mari Finsen, Martine Berget, Mette Rudolfsen, Moa Eriksson, Kine Hanssen, Andrea Weng, Thine Hestnes, Cecilie Dekkerhus, Siri Delviken (Katrine Sæter fra 64), Pernille Sundby (Caroline Vad Østby fra 85).

 

Hva glåmdalen skriver om kampen kan du lese her.