23. mar, 2015

Sterkt resultat i TYRKIA

KIL/NTG sitt damelag spilte uavgjort mot det hviterussiske topplaget FC Minsk

KIL sitt damelag er sammen med NTG på treningsleir i Tyrkia. På programmet for turen står to kamper mot særdeles kvalifisert motstand. Fredag møtte et blandet lag fra KIL og NTG de hviterussiske mestrene FC Minsk. Det ble en kamp med tøffe dueller og mange kort. Selv om Kongsvingerjentene ble presset på defensiven de første minuttene, fikk de likevel en flott start. Ida Bergersen presset en av de hviterussiske forsvarerne til å slå et dårlig tilbakespill. Bergersen snappet ballen og satte den enkelt i nettet bak keeperen.

 

Motstanderne var gode framover, men hang ikke like godt sammen defensivt. Når de ble satt press på var de usikre. I første omgang viste spesielt Dorte Kvilten seg godt fram på sentral midtbane med godt driv. Halvveis ut i omgangen måtte Kongsvingerjentene ty til det dommeren mente var ulovlige midler i eget straffefelt. Minsk fikk sjansen fra elleve meter og utliknet til 1-1.

 

Starten av andre omgang var enda tyngre. Hviterusserne scoret to ganger de første ti minuttene og kampen virket avgjort. Trenerne Pål  Håpnes og Åge Steen bestemte seg imidlertid for å gi det en sjanse.Ti minutter før slutt var det Sara Asakskogen som klarte å snappe en ball, og banket ballen opp i nett-taket. Da fikk jentene blod på tann, og to minutter før slutt kom sjansen. Høyreback Amalie Høgberget gikk i angrep og fikk et innlegg fra venstre. På bakre stolpe var hun på plass og utliknet til 3-3.

 

Trener Åge Steen var godt fornøyd etter kampen:

 

- Dette laget hadde helt sikkert vært helt i toppen i 1. divisjon i Norge. Det å spille uavgjort mot dem er en flott prestasjon, mente den tidligere landslagstreneren.

 

NTG/KIL – FC Minsk 3-3 (1-1)

Sezer Sports Centre

 

Gule kort for NTG/KIL: Dorte Kvilten, Martine Moseng, Andrea Weng

 

Mål:

1-0 Ida Bergersen (5)

1-1 (str. 24)

1-2 (47)

1-3 (54)

2-3 Sara Asakskogen (78)

3-3 Amalie Høgberget (90)

 

NTG/KIL (4-4-2)

Thea Svalstad – Amalie Høgberget, Dina Støve (Mette Rudolfsen fra 46.), Tuva Nilsen (Martine Berget fra 46.), Martine Moseng (Johanne Christensen fra 46.)– Malin Soleng, Dorte Kvilten, Andrea Weng (Elise Hårberg fra 65.), Sara Asakskogen – Ida Marie Mo (Moa Eriksson fra 53.), Ida Bergersen