26. okt, 2014

Oppsummering av sesongen

Kil avsluttet i dag 2014 sesongen med å slå Urædd 3-4. Det er dermed på sin plass å ta et raskt tilbakeblikk på årets sesong.

I oppkjøringen til årets sesong virket Kil veldig solide. De valset over divisjonskollegaer og tøff svensk motstand i treningskampene. Det var kun et godt Stabæklag, og Kils guttelag som klarte å innkassere seiere mot oss i løpet av årets 8 treningskamper. Vi følte dermed at vi sto godt rustet inn mot seriestart. Men samtidig kan det hende at dette var med på å gi oss en "falsk trygghet" inn mot åpningen av 1.divisjon.

For åpningen på 1.divisjon var på ingen måte god for Kil. I løpet av de seks første kampene ble det kun to poeng, etter at vi spiller uavgjort mot Sarpsborg 08 og Grei. Og når det samtidig begynte å bli mange spillere som slet med skader og sykdom var det nok mange som var bekymret for fortsettelsen av årets sesong.

Ett av årets høydepunkter kommer i den syvende seriekampen med årets første trepoenger på bortebane mot Øvrevoll Holse. I denne kampen snur Kil kampen fra 2-0 til 2-3 seier, og denne kampen var utrolig viktig for selvtilliten og tryggheten til jentene. Vi følger opp denne seieren med 2-1 seier hjemme mot Kaupanger, en solid 3-1 seier hjemme mot Lyn, samt to uavgjorte kamper mot Fart og Urædd.

Dette gjorde at Kil kunne ta sommerferie med 13 poeng. Om vi ser på vårsesongen under ett kan vi si at vi fikk en svak åpning som spredte usikkerhet i laget, samtidig som vi virkelig slet med skader og sykdom. Likevel klarer vi å snu den vonde trenden og krige til oss godt med poeng inn mot sommerferien. I de fem siste kampene før ferien tar vi tre seiere og to uavgjorte. Desverre gjorde dog den leie skade og sykdomssituasjonen at Kil måtte trekke laget fra både senior NM og junior NM, fordi det rett og slett ikke var forsvarlig at de få jentene som var friske skulle spille 4 kamper i løpet av en periode på sju dager.

I løpet av sommerferien får vi tilbake mange spillere fra skader og sykdom, og situasjonen ser lysere ut. Vi får trent godt, og får gode opplevelser i to treningskamper mot topp belgisk motstand.

I høstsesongens første kamp presterer Kil også meget godt. Denne gangen ledet vi helt frem til det 94. minutt mot topplaget Fortuna, men desverre glapp seieren på slutten. Etter dette får vi en ny "down" periode, med flere svake kamper på rad. Heldigvis tar vi en viktig seier på hjemmebane mot Fløya i løpet av denne perioden, noe som gjør at vi holder avstand til nedrykksstreken.

Mot slutten av sesongen løfter Kil seg flere hakk, og tar hele 8 poeng på de 4 siste kampene. Det blir uavgjort mot Fart og Grei hjemme på Gjemselund, mens vi tar to sterke trepoengere på bortebane mot Lyn og Urædd. Sistnevnte er nok årets beste prestasjon.

Kil havner dermed på 7.plass med 26 poeng. Det blir 6 seiere, 8 uavgjorte og 8 tap i 1.divisjon. Sett i ettertid er det nok de 8 uavgjorte som er de sureste. I seks av disse kampene har Kil ledet, men ikke klart å holde ledelsen helt inn. Men sett ut ifra den svake starten på årets sesong, og de store problemene vi hadde med mannskapet i vårsesongen, så er nok de aller fleste fornøyd med å ende på 7.plass.

Sandviken blir soleklar serievinner og rykker direkte opp til toppserien. Sarpsborg 08 kniper kvalifiseringsplassen foran Urædd i siste serierunde, mens Fløya og Kaupanger må ta den tunge veien ned i 2.divisjon. Hvilke lag som rykker opp og ned til 1.divisjon blir klart når kvalifiseringsspillet er fullført.

Kils rekruttlag i 3.divisjon er også nære opprykk gjennom hele sesongen. Desverre ble det nok en gang 2.plass, og Elverum ble laget som stakk av med opprykk fra den avdelingen.

Det eneste som nå gjenstår er å avslutte sesongen på høytidelig vis med "Kil Awards" lørdag 8.november. Her blir det middag, taler og prisutdelinger sammen med Kils herrelag på Vinger hotell.

Takk for i år!