26. okt, 2014

Fantastisk avslutning

Kil damer avsluttet årets sesong med å prestere årsbeste, og slå Urædd 3-4 på bortebane. Før kampen var forutsetningene klare. Med seier ville Urædd være klare for kvalifisering til toppserien, mens det for Kil sin del hverken kunne bli opprykk eller nedrykk. Med dette utgangspunktet var det klart at mange forventet en dominans fra hjemmelaget. Men Kil så mer motivert ut enn noen gang tidligere i denne sesongen. De hadde et klart mål om å holde fylkesrival Fart bak seg på tabellen, samt å revansjere den sure opplevelsen i kvalifiseringskampen til 1.divisjon i 2010.

Fra første minutt tok Kil tak i kampen og vant det meste av dueller. Kombinert med en dødelig effektivitet gjorde det at Kil satte hele tre baller i nettet bak Urædds keeper i den første omgangen. Caroline Vad Østby, Cecilie Dekkerhus og Ida Bergersen var Kils målscorere. Men Urædd var like effektive som Kil, og scorer på begge sine sjanser i 1.omgang. Dermed er stillingen 2-3 til pause, etter en omgang hvor det stort sett ble scoret på det som var av målsjanser.

I 2.omgang fortsetter Kil og vinne duellene, og legger et klart trykk på Urædd i de første 30 minuttene. I denne perioden øker Kil ledelsen til 2-4, og igjen er det Ida Bergersen som er målscorer. Resten av kampen bølger frem og tilbake, uten at noen av lagene produserer de store målsjansene. Urædd får inn en redusering på et langskudd med noen få minutter igjen på klokka, men de klarer ikke å skape noen flere farligheter. Dermed kan jubelen bryte løs blant Kils jenter etter at dommeren blåste av på stillingen 3-4 til Kil.

Utrolig deilig å avslutte sesongen med en slik prestasjon. Det gjør også at Kil avslutter sesongen som nummer 7, og at vi blir det beste laget i Hedmark.

Kampfakta:

Kil (4-4-2):
Thea Hestnes, Johanne Christiansen, Dina Støve, Tuva Nilsen, Caroline Vad Østby, Dorte Kvilten (Emma Kornstad fra 55), Nora Hanssen, Thine Hestnes, Cecilie Dekkerhus (Anna Fjeld fra 55), Ida Bergersen, Thea Krossøy (Sara Asakskogen fra 80).

2 min: 0-1 Caroline Vad Østby (Ida Bergersen)
12 min: 1-1
21 min: 1-2 Cecilie Dekkerhus (Thine Hestnes)
29 min: 1-3 Ida Bergersen (Caroline Vad Østby)
30 min: 2-3
77 min: 2-4 Ida Bergersen
90 min: 3-4

Her kan du se hva Glåmdalen skriver om kampen.