2. aug, 2014

Reisebrev fra treningsleir i Belgia

Oppkjøring  til høsten er godt i gang. Jentene startet allerede 20 Juli med forberedelser og treninger etter en velfortjent sommerferie. I denne planen ligger også en treningsleir i Leuven , på utsiden av Brussel. I tiden her nede har vi avtalt treningskamper med OHL – Oud Heverle Leuven  og Club Brugge. Begge lagene ligger i toppdivisjonen i BeNeLux.

Dag 1-Tirsdag 29.juli

Avreise fra Gardermoen med SAS til Brussel. Jentene møte sommerbrune og fornøyde klar til avreise. Totalt 21 jenter er med. Godt å se at flere har ristet av seg skader og sykdom. Etter flytur og stabling av kofferter og bagger inn i 5 leiebiler, settes snuten mot LaForesta. Et treningssenter for teologi og mye annet. Vel fremme på kvelden ble det tid til en liten matbit i Leuven før en god natts søvn.

Dag 2- Onsdag 30.juli

Opp til en god frokost og klargjøring til trening på «campusen» til Leuven University – En god treningsøkt ble gjennomført med alle tilstede inkludert Ida Bergersen og hennes sønn på 7 måneder. Han har blitt vår maskot på turen. Flott at vi har fått med alle. Bra trykk i treningsøkta , så Johan og Jørgen var fornøyd. Varm lunsj på LaForesta ventet da vi kom tilbake. Etter lunsj gjorde vi oss klare for sightseeing i Waterloo, inkludert shopping og middag. Først gikk turen til Butte de Lion – En høyde med +-200 trinn til toppen for å se utover området hvor slaget ved Waterloo stod mellom Napoleon fra Frankrike og resten av Europa. Litt historie måtte til før «shopping» og en meget god middag i Waterloo sentrum.

Dag 3 – Torsdag 31.juli

Frokosten fortært og en ny dag opprant med sol og sommer. Vi skulle spille kamp på kvelden slik at en forsiktig morgenøkt med fotballtennis ble lagt inn. Jentene er delt opp i seks lag her nede. Dette for å konkurrere i Tore’s Belgiakonkurranse. Fotballtennisen er en av disse.  Internett har blitt etterspurt de siste dagene. Tore ble helt for noen minutter da han fikset internett for resten av oppholdet.

Etter en god lunsj med kylling og pasta var det hvile fram til kampen mot OHL – Oud Heverlee Leuven – Vår kortesje med Citroen’er tok i veg til deres flotte treningsområde utenfor Leuven. Her lå det 4 fantastiske gressmatter – nyklipte og klare for en reel duel mellom de belgiske jentene og  damene fra de «store skogene» i Norge. Kampen ble gjennomført med en veldig fin ramme. Flott og profesjonell mottagelse av apparatet rundt OHL – Leuven gjorde inntrykk på oss. Hmm... Her er alt på stell, tenkte vi, så dette blir ingen «walk in the park». Fløyta gikk 20.00 og vi var i gang. Jentene fra KIL hadde blod på tann og tok tak i kampen fra første stund. Det roet nervene til trenerteamet J . Vi tok føringen og Sara scorer og stillingen er 1-0 etter 10 minutter. Med mye bra spill og innbytte av alle 16 spillerne stod stillingen seg helt til 5 minutter før slutt hvor OHL kom på en god overgang. 1-1 ble resultatet etter en velspilt kamp av begge lag hvor KIL Damer var hakket hvassere på både målsjanser og dueller. Bra jobba av alle jentene!!

Dag 4 – Fredag 1.aug

En solid frokost og ny treningsøkt på Leuven University -  Teknikk og avslutninger var lagt inn i programmet siden vi hadde kampen fra i går mot OHL – Leuven. Etter lunsj tok vi i vei til Brussel. Litt kulturelle innslag før vi lot kortene gå varme «på shopping». Maneken Pis ble besøkt, det samme ble Grand Place. Damene syntes Grand Place var flott. Maneken Pis var for liten. Etter endt shopping tok vi Citroene tilbake til Leuven på italiensk restaurant.

Dag 5 – Lørdag 2.aug

Frokost og klar for langtur til Brugge for å møte Club Brugge. 5 biler i kortesje fant frem til stadioen etter 125km på flate motorveier i Belgia. Igjen en flott mottagelse med kaffe og omvisning. Vi møtte det beste laget i Belgia for øyeblikket. Club Brugge tok tøffere tak i kampen enn vi og kjørte den frem mot pause. Likevel klarte vi å score 2 ganger slik at det stod 2-2 til pause. Caroline Vad Østby og  Anna Dammen Fjeld ble våre målscorere. I annen omgang begynte Club Brugge å bli slitne og vi holdt på trykket og tok mere over kampen. Da fløyta gikk stod det 2-2. Et greit resultat kampen sett under ett. Etter kampen ble vi bedt på mat og drikke på klubbhuset akkurat som hos OHL – Leuven. De belgiske lagene har vist oss stor gjestfrihet, noe vi setter pris på. Før lørdagen ebber ut skal det være Tore’s Belgiaquiz.

 

Tore Nilsen – Lagleder KIL Damer