2. jun, 2014

Fantastisk snuoperasjon!

Kil snudde 2-0 til 2-3 og tok hjem årets første trepoenger borte mot Øvrevoll-Hosle i dag. Før kampen var utgangspunktet klart: Kil var soleklare underdogs. Og de første 45 minuttene tydet på at dette stemte bra. I de første 45 minuttene styrer ØHIL alt som skjedde på banen, og Kil hang verken med eller sammen. Takket være en strålende Kine Knashaug i Kils mål er stillingen kun 2-0 til ØHIL til pause. Desverre blir Kine Knashaug skadet i en situasjon like før pause, og uten reservekeeper på benken er det den halvskadede spisses Pernille Velta som må dra på seg den gule keeperdrakta i 2.omgang. Det gjorde vel neppe at tilskuerne fikk noe større tro på at Kil skulle klare å snu kampen...
Men i 2.omgang er det et helt annet Kil lag som kommer på banen. Vi vinner alt som er av dueller og 2.baller, og tørr å spille ball. Kil får en tidlig redusering ved Anna-Marie Dammen Fjeld, og dette bidro til at de røde fikk blod på tann. Resten av omgangen presser Kil på, og skaper mange farligheter i motstanderens 16 meter. ØHIL er også farlig frempå med overganger, men også backfireren har spilt seg stort opp siden de første 45 og klarer å stoppe det meste. Kil får uttelling for presset etter et flott angrep, som Thea Krossøy får æren av å sette i mål. Da tror mange at det handler om å trygge poenget for Kil, men det var ikke jentene fornøyd med. De fortsetter å trykke på, og selv om ØHIL også er nære ved å ta tilbake ledelsen et par ganger så er det Kil som avgjør kampen på overtid. Thea Krossøy er nok en gang frempå, og etter å ha parkert en ØHIL stopper i løpsduell setter hun ballen sikkert forbi keeper til stor glede for de røde. Etter dette får ØHIL en corner som er livsfarlig, men keeperreserve Pernille Velta overasker alle med en mesterlig redning i kampens siste sekund. Dermed kunne dommeren blåse av til vill jubel fra Kils jenter.
Dette er kanskje den artigste seieren vi har vært vitne til så lenge jeg kan huske i Kil damers historie. 2.omgangen som jentene presterer i dag er fantastisk med tanke på skadesituasjonen og opplevelsen i 1.omgang. En meget viktig seier tabellmessig, og ikke minst med tanke på selvtilliten jentene tar med seg inn i de fire siste kampene på vårsesongen.

Kampfakta:

Kil (4-4-2):
Kine Knashaug (Pernille Velta fra 45) - Johanne Christiansen, Emma Kornstad, Tuva Nilsen, Caroline Vad Østby - Dina Støve, Thine Hestnes, Anna-Marie Dammen Fjeld, Dorte Kvilten - Kine Hanssen (Sara Asakskogen fra 45), Thea Krossøy.

6 min: 1-0
45 min: 2-0
51 min: 2-1 Anna-Marie Dammen Fjeld
77 min: 2-2 Thea Krossøy
90 min: 2-3 Thea Krossøy

Les hva Glåmdalen skriver om kampen her.