25. mai, 2014

Seieren glapp

Kil var utrolig nær årets første seier i 1.divisjon på lørdag. I de første 45 minuttene dominerer Kil det meste som skjer ute på banen, og produserer flere store målsjanser i løpet av de første 45 minuttene. Pernille Velta satte inn 0-1 til Kongsvinger allerede etter 5 minutter etter å ha vendt av en midtstopper og satt ballen sikkert i mål alene med keeper. Desverre får ikke Kil uttelling på noen fler av mulighetene denne omgangen, og lagene går til pause på stillingen 0-1.
I 2.omgang er Grei bedre med, og omgangen totalt sett er jevnspilt. Grei har mye ball, men Kil produserer minst like mange muligheter som Grei på grunn av godt overgangsspill. Grei utlikner på et frispark fra 18 meter som settes rett i nota i det 54 minutt. Deretter er det mye frem og tilbake, med sjanser til begge lag. Men det er Kil som får den viktige 1-2 scoringen i det 82. minutt da Anna-Marie Dammen Fjeld scorer på et flott langskudd. Desverre holdt ikke denne ledelsen helt inn. Grei trykker på i sluttminuttene, og i det 88. minutt utlikner de etter at en retur på et langskudd settes i mål.

Stor fremgang i prestasjonen for Kils jenter. Denne kampen brettet de virkelig opp ermene og var nære å krige til seg en seier. Da føles det selvfølgelig surt at ikke alle tre poengene ble med hjem til Kongsvinger. Neste mulighet for Kil kommer allerede på torsdag, da kommer serieleder Sandviken til Gjemselund.

Kampfakta:

Kil (4-4-2):
Kine Knashaug - Johanne Christiansen, Emma Kornstad, Tuva Nilsen, Caroline Vad Østby - Dina Støve, Thine Hestnes, Anna-Marie Dammen Fjeld, Dorte Kvilten - Kine Hanssen (Thea Krossøy fra 80), Pernille Velta.

Gult kort Kil: Kine Knashaug.

5 min: 0-1 Pernille Velta
54 min: 1-1
82 min: 1-2 Anna-Marie Dammen Fjeld
88 min: 2-2