1. mai, 2014

Årets første poeng

Kil tok årets første poeng da de spilte 2-2 mot Sarpsborg 08 hjemme på Gjemselund i dag. Dette var en god kamp fra jentene, og det var stor fremgang i prestasjonen fra de to første kampene. I denne kampen så var det Kil som var mest på hugget etter avspark, og det var fullt fortjent at Pernille Velta satte inn 1-0 allerede etter 8 minutter. Kil fortsatte å trykke på, og da kjentes det surt at Sarpsborg utlikner på et frispark fra lang distanse som passerer alle før det ruller inn i ved bakerste stolpe. Men Kils jenter hang ikke med hodet av den grunn. De forstatte å dominere kampen, og skapte flere sjanser. Kil blir snytt for et klart straffespark etter 35 minutter, da Pernille Velta blir klippet ned i klar scoringsposisjon. Istedet er det Sarpsborg som får straffe 7 minutter senere etter at dommeren ser en hands i Kongsvingers 16 meter etter litt klabb og babb. Straffen settes sikkert i mål, og lagene går til pause på stillingen 1-2 til Sarpsborg 08.
Men det var et heltent Kongsvingerlag som kom ut i andre omgang. De følte nok at de hadde dominert første omgang, og fortjente bedre enn 1-2. Kil presset på igjennom hele omgangen, men slet med å få hull på byllen. Men i det 82 minutt stiger Emma Kornstad til værs og header inn en godt slått corner fra Caroline Vad Østby. Etter dette trykker Kil på, og får flere gode sjanser i sluttminuttene. Men da dommeren på mystisk vis kun finner grunn til å legge til ett minutt i en omgang med tre bytter og mange avbrudd i spillet, så rekker ikke Kil å få dyttet inn den siste scoringen. Dermed ender kampen 2-2.
Spillerne føler nok at de var det klart beste laget i dag, og fortjente 3 poeng. Men det er ingen grunn til å henge med hodet av den grunn. Det viktigste i dag var den gode prestasjonen, og at jentene fikk spilt på seg litt selvtillit igjen. Om man fortsetter med slike prestasjoner fremover vil vi plukke mange poeng i de kommende kampene.

Kampfakta:

Kil (4-4-2):
Kine Knashaug - Johanne Christiansen, Emma Kornstad, Tuva Nilsen, Caroline Vad Østby - Kine Hanssen, Nora Hanssen, Thine Hestnes, Dorte Kvilten (Marthe Tungen fra 74) - Pernille Velta, Anna-Marie Dammen Fjeld.

Gult kort Kil: Nora Hanssen og Tuva Nilsen.

8 min: 1-0 Pernille Velta
17 min: 1-1
43 min: 1-2
82 min: 2-2 Emma Kornstad (Caroline Vad Østby)