26. feb, 2012

Uavgjort mot fjorårets norgesmester

Kil møtte fjorårets norgesmester Stabæk til treningskamp i dag, og det skulle vise seg å bli en kjempekamp av Kil jentene. Tempo og kvaliteten Kil holdt denne kampen var på et mye høyere nivå enn det vi har fått se i de to foregående treningskampene.

 

Kampen åpnet som forventet med at Stabæk hadde ball mye. Men Kil lå godt defensivt, noe som gjorde at Stabæk skapte lite. Etterhvert får også Kil mer og mer tak i ballen, og de tørr å kjøre sitt eget spill. En jevn førsteomgang uten store målsjanser ender målløst, mye grunnet Kils gode jobb defensivt.

 

Andre omgang starter på verst tenkelige måte for Kil jentene. Etter 48 minutter overrasker Stabæk med å slå en lang ball, og Kil forsvaret havner på etterskudd. Stabæks høyre kantspiller får slå et innlegg og ballen blir satt kontant i nota fra 5 meter.

 

Men Kil hang ikke med nebbet av den grunn. De holdt moralen oppe og fortsatte knalljobben defensivt, samtidig som de brukte ballen mer på egenhånd. Kampen bølget frem og tilbake den neste perioden helt frem til det 69 minutt. Da fikk nemlig Kil lønn for strevet defensivt. God defensiv jobb blant angriperne fører til at vi vinner ballen høyt i banen. Ine Sletbakken (bildet) setter full fart mot mål, drar av en forsvarer og setter ballen iskaldt forbi keeper. 1-1!

 

De siste 20 minuttene bølger frem og tilbake, og begge lag har brukbare muligheter til å avgjøre kampen. Men det ender til slutt 1-1, et meget sterkt resultat av Kil. Trener Johan Hammarström var naturlig nok fornøyd etter kampen:

 

- Dette var en veldig god kamp, og et stort steg i riktig retning i forhold til de to foregående treningskampene. Den defensive jobbingen er knallgod, samtidig som vi tørr å spille vårt eget spill offensivt. Vi henger godt med gjennom hele kampen, og alt i alt er det greit at kampen ender uavgjort. Denne prestasjonen er vi veldig fornøyd med.

 

Selv om Stabæk hadde noen spillere borte på landslagssamling, var det et absolutt et brukbart lag de mønstret. Etter det kildamer.com erfrarer hadde Stabæk 7 toppseriespillere på banen fra start.

 

Kampfakta:

48min: 0-1

69min: 1-1 Ine Sletbakken

 

Kil (4-4-2):

Kine Knashaug - Tuva Nilsen (Moa Eriksson fra 56) - Martine Berget - Mette Rudolfsen - Ida Bjerklund - Kine Hanssen - Andrea Weng - Thine Hestnes - Cecilie Dekkerhus (Nora Hanssen fra 80) - Katrine Sæter (Nora Bakke fra 56) - Ine Sletbakken.