14. okt, 2013

Sterk seier mot serievinner Grand Bodø

Søndag spilte KIL damene sesongens siste kamp hjemme mot Grand Bodø, vinner av 1. divisjon damer og klare for Toppserien i 2014.

For en kamp det ble, alt etter 1 min kunne Pernille Velta gitt KIL ledelsen, da hun var igjennom alene med keeper, men her måtte Velta nøye seg med corner etter bra redning av keeper. Utover i første omgang var det bortelaget som skapte de fleste sjansene. Vi opplevde et hardt kjempende KIL lag, de lå strukturert og godt med sine lagdeler. Trenerteamet manet hele tiden sine jenter til press og forskyvning. Det er en stund siden vi har sett KIL damene så giret.

Etter 9 min måtte KIL keeper Kine Marie Knashaug gi retur på en hard markkryper. Forsvaret fikk ikke fanget opp returen og Grand Bodø kunne sette ballen i mål. Etter dette bølget spillet frem og tilbake mellom begge lags 16,5 meter. Hvor Grand Bodø var det farligste laget og etter 41. min går de opp til 2-0, denne gang på et selvmål.

Vi må si oss brukbart fornøyd med førsteomgang, bare så synd vi ikke fikk puttet et mål. Jentene skal ha ros for iherdig jobbing, laget hadde god defangsiv organisering og jentene viser vilje til å jobbe for hverandre. 

2. omgang starter med at Grand Bodø har ballen mest, de får tidlig to frispark fra ca 25-30 meter, uten at dette skapte problemer for KILs keeper. KIL spiller som i første omgang, samme struktur og enda mer trøkk i duell spillet. Etter 56. min vinner Kristine Lonkemoen en duell på sin venstre side, hun forserer fremover og legger et fint innlegg til Pernille Velta som på direkten setter ballen i mål. Dette skapte nytt håp og gnist hos jentene. Grand Bodø fortsetter å ha ballen mest, men sliter med å komme til klare målsjanser. De har noen innlegg inn i felt, men forsvaret og keeper rydder opp.

Mot slutten av kampen kommer KIL enda mer med i spillet og det var fortjent når de i det 86. min utlignet til 2-2 etter scoring av Emma Vestby Kornstad. Før dette syntes det fra vår posisjon på tribunen at KIL ble snytt for et straffespark, da dommer trakk ballen utenfor 16,5 meteren etter at Velta ble felt.   

Vi belaget på et uavgjort resultat, men Nora Hansen vil ha mer.....hun vinner duell mot Grand Bodø forsvar, løper fra denne og alene med keeper gjør hun ingen feil. KIL hadde snudd 0-2 til 3-2. For en prestasjon av KIL. Vi opplevde jubelscener fra trenerteam og spillere når dommer blåste for sluttsignal og seieren var klar.

Kampen stod på Norsk Tipping sitt oddsspill, her var det gode penger å hente for de som trodde på våre jenter. Vi ble imponert i dag, dette i forhold til å følge plan/taktikk fra trenerteamet, løpsvilje og ingen respekt for neste års Toppserie spillere. Sesongen ble avsluttet på en herlig måte, som gir en god følelse mtp forberedelser mot neste sesong.

I høst uttalte trener Ingebretsen til avisen Glåmdalen at han ville gi flere av de yngste spillerne spilletid utover høsten. Dette for å la dem kjenne på "nivået". I dag fikk vi en bekreftelse på at dette har gitt resultater. I dag fikk vi se en fersk trio, (Gina Støve, Emma Vestby Kornstad og Dorte Kvilten) som i denne kampen viser at de har tatt vare på de mulighetene trener har gitt dem i høst. I tillegg viser "97 spiller" Nora Hanssen fine takter. I tillegg har KIL en skadet "97 spiller" i Dekkerhus. Det er et ungt KIL lag, med stammeen av årstrinnene 97, 96 og 95. Vi gleder oss alt til nesteårs NM J19!

I dag må vi gi ros til alle på laget, dette var en meget god lagseier. De rutinerte spillerne, i mix med de yngste, viste Grand Bodø at det kan spilles god fotball på Kongsvinger også.

Ellers gleder vi oss over at Pernille Velta er tilbake på landslaget, denne gang på J19. Vi gratulerer. Vi gratulerer også Nora Hansen for godt spill og flere scoringer for J16 landslaget.

Dermed er sesongen over, en ny sesong er alt under planlegging. Vi vil fortsette med å legge ut informasjon på vår side. Takker alle spillere, trenere, støtteapparat og sponsorer for årets sesong. Vi håper også at "de rutinerte spillerne" (Finsen, Hestnes, Hanssen, Dammen Fjeld og Martine Berget?) fortsatt vil spille for KIL i 2014.