11. feb, 2012

Seier i første treningskamp

Årets første treningskamp endte med seier 2-1 over LSK Kvinner. Selv om det kan høres ut som en grei prestasjon å slå LSK var det absolutt ingen grunn til å juble over prestasjonen. Det var en fotballkamp med lavt tempo, få målsjanser og mye individuelle feil.

 

Kil tok ledelsen 1-0 etter 22 minutter. En presis corner fra Cecilie Dekkerhus endte med at Martine Berget stanget ballen i mål ved første stolpe. Før dette hadde Kil vært det beste laget, uten å skape så mange målsjanser.

 

1-1 kom etter et sjeldent LSK angrep der tidligere Kil spiller Siri Delviken fyrer av fra ca 20 meter. Ballen treffer beinet på en Kil forsvarer og endrer retning over en utspilt Kine Knashaug i Kil målet.

 

Etter dette ble LSK mer kompakte, og vanskeligere å trenge igjennom. Det gjorde at det ble en kamp der begge lag sto å stanget mot hverandre uten nevneverdig resultat. Perioden fra 1-1 scoringen, og langt ut i andre omgang var rett og slett begredelig fra begge lag, og publikum skal ha skryt for at de faktisk valgte å bli værende i hallen denne perioden.

 

Etter 75 minutter kommer derimot gjennombruddet. Kil valgte å flytte presset høyere opp i banen, og dette ga umiddelbart resultat. Kine Hanssen utnytter en god gjennvinning høyt opp i banen og setter fart mot mål. Hun løper enkelt forbi LSKs midtstopper og setter ballen sikkert forbi keeper. Etter dette var det ikke mye mer som skjedde i storhallen. Alt i alt var dette en dårlig fotballkamp, og selv om det endte med seier, er Kil trenerne ikke veldig fornøyd med det som skjedde ute på banen.

 

- Det var ikke mye som stemte for oss i dag, og spesielt sliter vi på offensiven. Men vi må huske på at dette er første treningskamp, og at vi ikke har spilt kamp på fire måneder. Noe positivt er det likevel å ta med seg. Forsvarsfireren var stabilt gode gjennom hele kampen. Ungjentene Moa Eriksson og Cecilie Dekkerhus (bildet) viser seg positivt frem, samtidig som Mari Møller (lånt inn fra Eda IF for anledningen) også gjør en grei 2.omgang. Vi må jo også huske på at vi hadde veldig mange spillere ute med skade og sykdom, noe som gjør at enkelte spillere må spille i uvante posisjoner. Nå må vi sørge for å få spillere tilbake fra sykdom og skader, og jobbe med å bli bedre og bedre for hver treningskamp som går sier Johan Hammarström etter kampen.

 

LSKs trenere kunne forøvrig melde om at deres lag var satt sammen med en blanding av A-lags spillere og spillere fra rekruttlaget, så motstanden liknet nok mer på lagene vi møtte i 2.div i fjor enn de lagene vi kommer til å møte i 1.div den kommende sesongen. Kils to neste treningskamper går mot toppserielagene Fart og Stabæk. Skal vi henge med i de kampene må vi nok heve oss betydelig fra dagens kamp.

 

Kampfakta:

 

22min: 1-0 Martine Berget (Cecilie Dekkerhus)

30min: 1-1 LSK

75min: 2-1 Kine Hanssen

 

Kil (4-4-2):

Kine Knashaug - Moa Eriksson - Martine Berget - Mette Rudolfsen - Elisabeth Haugen - Kine Hanssen - Andrea Weng - Thine Hestnes (Mari Møller fra 45) - Cecilie Dekkerhus - Ine Sletbakken - Kristine Lonkemoen.