27. mar, 2013

Solid seier

Kil damene tok i mot nyopprykkede Lyn til treningskamp i Storhallen lørdag. Lyn har et ungt og lovende lag som har muligheten til å hevde seg godt i årets 1. divisjonsserie. Sist lagene møttes var i februar under Lyn Hummel Eliteturnering. Da ble resultatet 1-1. Vi fikk se et meget bra Kil-lag og det lover godt fram mot seriestart. Lyn hadde ikke med seg egen keeper, Thea Hestnes og Kine Knashaug stod derfor hver sin omgang for bortelaget. Moa Eriksson og Cecilie Dekkerhus er forøvrig på EM-kvalifisering i Østerrike og var ikke med på kampen.

 

Kil gikk ut i et relativt høyt press og skapte et par sjanser i løpet av de første ti minuttene, men det var Lyn som tok ledelsen på straffe i det 14. min etter en hekting. Etter dette åpnet kampen seg litt og Kil mistet initiativet. Kil truet bakrom via midtbaneleddet, men slet litt med timing i løp og pasning. Lyn derimot prøvde å være litt mer direkte. 
 
Etter 30 min spill utlignet damene ved Ida Bergersen. Hun ble satt opp av Kine Hanssen og dro seg inn alene med keeper. Skuddet gikk via innlånte Knashaugs forsøk på benparade og i mål. Begge lag setter opp spill bakfra, men Kil klarer å sette opp indreløpere i mellomrom mens Lyn som oftest blir tvunget tilbake etter å ha satt opp feilvendt sentral midtbanespiller. Etter ca. minutter spilt går Kil opp i 2-1. Thine Hestnes kommer seg rettvendt og spiller opp Kine Hanssen som skjærer igjennom og spiller inn til Ida Bergersen i boks som setter ballen i åpent mål. Flott spill og utnyttelse av spillestil! I det 45. spilleminutt bryter Mari Finsen og trer igjennom Ida i bakrom som runder keeper og legger på til 3-1.  Flott brudd og vi får tre på topp som truer rom med en gang. Nok en gang godt etter spillestil!
 
2. omgang bærer preg av mye frem og tilbake. Som i 1. omgang spiller Kil via midten og i bakrom på hissige kanter og Lyn litt mer direkte. Lyn flytter backene etter og skaper et lite trykk, og det er de som skaper den første sjansen ved et innlegg og en avslutning like til side for Knashaugs høyre stolpe (som har byttet lag med Thea Hestnes).
 
I det 67. spillemin går Kil opp til 4-1. Thine Hestnes trer igjennom Kristine Lonkemoen på venstrekanten som setter ballen over Thea Hestnes som er på halvdistanse. Etter en del bytter fra Kils side, tar det ikke lang tid før sjansene kommer. Først bryter Kil og Pernille Velta drar seg igjennom, men hun setter ballen på Thea Hestnes som er på vei ut. Kil holder trykket og som følge av dårlig struktur etter første situasjon spilles Kristine Lonkemoen fri på venstresiden. Hun spiller uselvisk inn til Ida Bergersen som tapper inn sin andre på åpent mål. Etter dette dabber det hele av og kampen ender til slutt 5-1 til Kil.
 
 
Hovedtrener Leif Erik Ingebretsen var godt førnøyd med hva jentene presterte:
- Vi var gode i dag, spesielt i det høye presset. Jeg føler at vi er i rute fram mot sesongstart og vi var gode som lag. Det var trygt defensivt, og vi hadde mange gode overganger etter at vi vinner ballen i det høye presset. I tillegg har vi også mange i boks da vi kommer til innlegg. Bra innsats fra alle spillerne og jeg er veldig fornøyd med trøkket vi har i kampen. Vinnerskallen var på plass!
 
Kampfakta:
 
Kil-Lyn 5-1 (3-1)
0-1 (Straffe)
1-1 Ida Bergersen (30 min.)
2-1 Ida Bergersen (40 min.)
3-1 Ida Bergersen (45 min.)
4-1 Kristine Lonkemoen (67 min.)
5-1 Ida Bergersen (70 min.)
 
Laget (4-3-3): Thea Hestnes - Johanne Christiansen (Dina Støve 45 min.), Mari Finsen, Tuva Rolstad Nilsen, Caroline Vad Østby - Nora Hanssen (Pernille Velta 60 min.), Thine Hestnes, Mariann Nabben (Dorte Kvilten 60 min.) - Kine Hanssen, Ida Bergersen, Kristine Lonkemoen.
  

Klikk her for å se hva Glåmdalen skriver om kampen