13. jun, 2016

Viktig seier nr. 1

Det var tidlig klart at det var noen motstandere som vi bare måtte ta poeng ifra for å overleve i vår første sesong i 2. divisjon, og ett av disse lagene, Stoppen fra Lier/Drammen, kom på besøk til Gjemselund mandag 13. juni.

Og det skulle vise seg tidlig at KIL-jentene hadde en god dag på jobb og allerede etter 3 minutter er Elin Våde på farten med ett farlig skudd fra 18 meter. Vi kommer på mange løp i starten av omgangen og uttelling kommer etter 8 minutter hvor Elin B. Brøderud sender avgårde ett skudd som går over keeper, og vi får en god start på kampen med en tidlig 1-0 scoring.

Kampen setter seg litt etterhvert, og Stoppen er ikke ufarlige og ett skremmeskudd kommer etter ett lite ubesluttsomt øyeblikk i KIL-forsvaret hvor en Stoppen-angriperer klinker ballen i tverrligger, og uttellingen skulle de få etter 27 minutter og dermed 1-1.

 

Men Elin Våde hadde bestemt seg i denne kampen og var til stadighet en stor trussel med sin hurtighet, og det går ikke mer enn ett par minutter fra utligningen til Stoppen til Elin V får en fin ball opp i bakrommet hvor hun bruker farten sin og lobber over keeper og dermed 2-1.

Elin var ikke fornøyd med dette heller, så da Emma Håpnes sender en ball opp i bakrommet til Madeleine D. Brodahl, så plasserer Elin seg helt riktig foran mål, og hun setter ballen i mål slik at KIL-jentene går til pause med 3-1 ledelse, en ledelse som fort kunne vært større med enda bedre uttelling.

 

Men denne mandagskvelden er det flere jenter som ønsker å melde seg på i målprotokollen, og etter 49 minutter fosser Madeleine DB igjennom forsvaret slik at de må ty til ulovligheter og Madde felles, vi får straffe og denne setter Dorthe Kvilten sikkert inn til 4-1.

Så skulle det igjen være Elin V. sin tur, Amalie Høgberget kommer på ett av flere fine løp fra sin back-posisjon og legger inn foran mål. Den går forbi Elise Hårberg, men bak lusker Elin V. og kan bredside ballen inn til 5-1.

2. omgangen har mange fine fremspill, fine løp på kanten, fine innlegg og mange bra avslutninger. Etter 61 minutter spiller Dorthe fint fram til Amalie som kommer på ett nytt fint løp og på innlegget møter Elin V. perfekt og hun avgjør definitivt kampen med å legge på til 6-1.

Det kunne blitt flere mål, Mari Finsen har en fin avslutning rett over fra corner og Dorthe har en avslutning i tverrligger.

Men endelig punktum skulle dagens store målscorer sette, i det 85. spilleminutt setter Elin V. nok en gang på turboen og fosser igjennom forsvaret og setter inn sitt 5. mål for dagen og sluttresultat 7-1.

Ett meget godt resultat og viktige 3 poeng å ta med seg videre i sesongen.


Kampfakta:

KIL 2 - Stoppen: 7-1 (3-1)

Målscorere: Elin V. 5, Dorthe 1, Elin B. 1

Laget: Madeleine Samuelsen - Amalie Høgberget - Mari Finsen - Kaja Bråthen - Elin B. Brøderud - Dorthe Kvilten - Emma Håpnes - Sandra Sol Ragnarsdottir - Martine Kristiansen - Elin Våde - Sanne Martinsen

Innbyttere: Malin L. Soleng-Martine S. Falkeid-Madeleine D. Brodahl-Christina Kordahl-Elise Hårberg-Mali Granheim-Siri Bråten