13. mai, 2016

Endelig en ny og viktig seier

Etter forrige helgs skuffelse og 0 poeng mot Vålerenga 2 var alle innstilte på å ta revansje mot Fjellhamar, dette var en meget viktig kamp for å oss for ikke å havne altfor langt bak lagene vi må ha bak oss på tabellen.

 

Og med beskjed om å ta skikkelig sats med høyt press og ordentlig trøkk fra starten av så responderte jentene bra, vi klarer å stresse Fjellhamar på deres egen hjemmebane, og etter 9 minutter kommer vi til en stor dobbeltsjanse etter at Martine Kristiansen kjemper til seg ballen, men verken Siri Bråten og Sanne Martinsen klarer ikke å få ballen i mål.

Minuttet etter får vi frispark på ca 25 meter som Mari Finsen setter i god retning rett på mål, men en god Fjellhamar-keeper gjør en flott redning.

Vi holder trykket oppe, selv om vi sliter litt med uvante baneforhold hvor ballen triller fort og vi ligger ofte litt over offside-grensen og blir avvinket mange ganger, men vi prøver å tre opp i bakrom for å utnytte farten til våre spisser.

Etter 17 minutter legger Mari en fin corner hvor Emma H. Stenshagen vinner duellen foran mål, men headingen går over.

Vi er i godt driv og produserer sjanser på løpende bånd, en ny stor sjanse kommer etter 18 minutter, men også her går den rett utenfor fra Sanne.

 

Fjellhamar er ikke noen stor trussel mot vårt mål, og selv om vi ikke lykkes med alt vi prøver på så er det KIL-jentene som har overtaket. Kampens gigant og helt klart banens beste idag var Mari Finsen, hun er rolig med ball og har god spillerforståelse og mye rutine, og viser mye av dette når hun på ett frispark smart chipper ballen over forsvarsrekka til Fjellhamar, men Sanne dundrer ballen over fra 5 meter! En mega-sjanse hvor vi burde hatt 0-1...

Men jentene gir seg ikke og allerede minuttet etter løfter Ingvild Kleivane ballen opp i bakrommet til Elin Våde som rolig triller ballen i mål, og vi leder endelig 1-0 etter 29 minutter spilt.

 

Vi puster litt lettere på sidelinjen og føler vi har god kontroll på kampen, Fjellhamar produserer nesten ingenting. Og vi er heller ikke urolige når de får frispark inne på sin egen banehalvdel, men de slår langt opp i banen, ballen stusses bakover fra en forsvarer og uheldigvis klarer ikke keeper Celine Klokkerud å bokse den over, og dermed står det ufortjent 1-1 til pause.

 

2. omgang starter sjansefattig, det blir en del kriging på midtbanen og vi sliter litt med å legge ballene høyt og langt nok i bakrommet og får også noen uheldige brudd i midtbane-leddet. Vi fortsetter også å holde assistent-dommeren i god flagg-trening til 17. mai med at vi stadig går i offside.

Men etter 70 minutter gjør Elin V. en god jobb og får satt ballen til Elise Hårberg, som har kommet inn ved pause, hun klemmer til fra ca 20 meter og ballen går som en prosjektil høyt og uttagbart for keeper, og dermed tar vi fortjent tilbake ledelsen.

Elise kunne fort ha blitt 2-målsscorer da hun noen minutter senere setter ballen i mål, men dommeren annulerer for.... offside på en annen spiller.

Fjellhamar kommer til sin eneste reelle målsjanse mot slutten av omgangen, men klarer heldigvis ikke å omsette den i mål og vi kan slippe jubelen løs da dommeren blåser av kampen.

En viktig seier for å henge med på trygg grunn på tabellen og vi kan nyte langhelg og 17. mai med god følelse.

Neste helg venter en langtur til Ørn Horten og vi skal fortsette den gode trenden og kjempe hardt for å få med oss full pott også derfra.

 

Ha en flott 17. mai og GRATULERER MED DAGEN!


Kampfakta:

Fjellhamar - KIL 2: 1-2 (1-1)

Målscorere: Elin Våde og Elise Hårberg.

Laget: Celine Klokkerud - Amalie Høgberget - Mari Finsen - Emma H. Stenshagen - Elin B. Brøderud - Ingvild Kleivane - Christina Kordahl - Martine Kristiansen - Siri Bråten - Sanne Martinsen - Elin Våde.

Innbyttere: Mali Granheim - Elise Hårberg - Martine Falkeid - Malin Soleng