8. mai, 2016

Lovende takter i strålende vær

I strålende sol og sommervarme tok vi i mot Vålerenga 2 til kamp søndag og vi var innstilt på å gå ut i høyt press selv om vi visste at det ventet tøff motstander på motsatt halvdel.

 

Kampen startet litt avventende, men vi så ganske fort at dette var ett lag vi kunne matche og selvtilliten begynne sakte og sikkert å snike seg inn i jentene. Vi holdt sammen i lagdelene og med krigerne Martine Kristiansen og Siri Bråten som brettet opp ermene og gikk i bresjen på midtbanen så rullet vi opp flere overganger og sendte Malin Soleng og Sanne Martinsen ut på mange gode løp på Vålerenga's halvdel. For det virket ikke om sommervarmen hadde noen innvirkning på KIL-jentene denne kampen, hver og en la ned mange meter på det nye kunstgresset.

 

Vi begynte å forberede oss på å gå til pause med 0-0, men så skulle det glippe i det 40. minutt da VIF får ett frispark midt inne på vår banehalvdel. Vi har i hele år slitt litt med å renske foran egen keeper og vi glapp litt i markeringene også denne gang, og det straffer seg fort mot gode lag. Dermed gikk vi til pause med 0-1.

 

Hva som ble sagt i pausen denne gangen vites ikke, men det hadde i hvert fall effekt, for i 2. omgang så gikk KIL-jentene ut med en tæl og en innsats som ikke Vålerenga var forberedt på. Vi rullet opp og satte VIF-forsvaret under press til stadighet. Sanne Martinsen hadde en god dag på jobb og var et konstant uromoment, og uttelling skulle hun nesten få etter 48 minutter da forsvaret roter det til for seg selv, men keeper redder forsøket fra Sanne.

En ny sjanse får Sanne etter 54 minutter hvor hun vender av sin forsvarer, men skyter denne gangen over mål.

Vi har nå tatt over hele banespillet og det er vi som kjører kampen, men sliter med å få uttelling. Og da er det ofte sånn at det kommer en scoring andre veien. Etter 79 minutter er vi litt ubesluttsomme med å klarere ballen rett utenfor 16 meteren og bang - ett skudd som går inn i bortre hjørnet - og dermed 0-2 i mot spillets gang.

 

Trenerne forsøker ett siste trekk for å prøve å skaffe ett uavgjort resultat og sender midtstopper Emma H. Stenstad opp som spiss. Og i kampens siste ordinære minutt betaler dette trekket seg, på ett innlegg fra en god Siri Bråten er Emma først på ballen og bare styrer den kontrollert nede i hjørnet utagbart for keeper.

Vi fortsetter med en skikkelig innspurt og 2 minutt på overtid kunne Emma fort ha sikret uavgjort, men headinen går dessverre over. Dermed blåser dommeren av kampen.

 

I minuttene og timene etter kampslutt så virket dette tapet veldig surt med tanke på at vi til tider dominerte 2. omgangen, og selv fra nøytrale øyne ble vi etter kampen fortalt at dette var ett ufortjent tap... 

Men nå når kampen har fått sunket inn og den største skuffelsen har lagt seg så er det mange positive ting å bygge videre på, og det er noe vi skal ta med oss videre til neste kamp mot Fjellhamar førstkommende fredag.


Kampfakta:

KIL 2 - VIF 2: 1-2 (0-1)

Målscorer KIL: Emma H. Stenstad

Laget: Celine Klokkerud - Amalie Høgberget - Martine Falkeid - Emma H. Stenstad - Elin Brøderud - Ingvild Kleivane - Martine Kristiansen - Mali Granheim - Siri Bråten - Malin Soleng - Sanne Martinsen.

Innbyttere: Christina Kordahl - Frida Flismyren - Sina Karlsson Lysen - Sandra Fredheim - Siri Indgjerdingen