1. mai, 2016

En god og en mindre god omgang

Selv om vi kunne skrive 1. mai på kalenderen så åpnet dagens kamp mot Eik Tønsberg med ett vær som inneholdt alle 4 årstider i løpet av de første minuttene av kampen, ett rett og slett ufyselig vær.

Men de virket som KIL-jentene hadde glemt forrige helgs fadese og ikke lot seg påvirke av været, dette var kampen hvor de skulle rette opp inntrykket.

 

Og uttelling skulle det bli allerede etter 14 minutter spilt da Amalie Høgberget sender en ball i bakrommet hvor Elin Våde viser god hurtighet da hun er først på ballen, runder keeper og setter ballen i åpent mål til 1-0, og en god start på kampen.

KIL-jentene har i løpet av 1. omgang flere sjanser til å putte flere mål, men både litt udyktighet og uflaks gjør at det bare står 1-0 til pause. Men likevel en omgang som har vært positiv og som vi har brukbar kontroll på.

 

Men dette skulle det vise seg at jentene la igjen i garderoben for i 2. omgang er det Eik Tønsberg som kjører kampen, vi sliter med å komme opp i press på ballfører og vi sliter med avstandene mellom lagdelene og vi har ikke veldig høy treffprosent på pasningene våre.

Det er nettopp dette at vi sliter med å komme opp i press som gjør at Eik Tønsberg utligner på ett langskudd etter 54 minutter spilt, og vi har gitt fra oss initiativet i kampen. Nå setter det seg litt usikkerhet i laget og vi sliter veldig med å komme inn i kampen igjen. Det er Eik Tønsberg som triller ball og vi løper etter. Vi har store avstander, Elin Våde blir veldig alene på topp og det er vanskelig for henne å utrette noe på egenhånd mot ett stødig Eik-forsvar.

Mot slutten av kampen klarer vi å jobbe oss litt mer inn i kampen, men det er likevel ikke nok til å kunne sette inn seiersmålet, og derfor ender kampen 1-1.

Dette er en kamp vi absolutt bør kunne klare å ta 3 poeng i, og sånn sett føles det litt surt at det kun blir ett, men ett er bedre enn ingen og vi må bare fortsette å jobbe videre.

 

Det var flere som spilte på uvante plasser i denne kampen, og den som kom best ut av det var Elin B. Brøderud, som gjorde sine saker veldig bra på midtstopper-plass. Positiv var nok en gang Elin Våde som jobber ufortrødent på topp og til tider ganske så alene, men hun viser at hun holder ett meget godt nivå.

 

Det er 1 uke til neste hjemmekamp, søndag 8. mai kl 13:00 mot Vålerenga 2, til den kampen håper vi å få alle jentene helt friske fra sykdom og skader, da vi kan vente oss en langt tøffere kamp enn mot Eik Tønsberg.


Kampfakta:

KIL 2 - Eik Tønsberg: 1-1 (1-0)

Mål: Elin Våde

Laget: Celine Klokkerud - Amalie Høgberget - Elin Brøderud - Emma H. Stenstad - Christina Kordahl - Emma Håpnes - Ingvild Kleivane - Malin Soleng - Mali Granheim - Siri Bråten - Elin Våde.

Innbyttere: Sanne Martinsen - Siri Indgjerdingen - Ine Slettbakken