24. apr, 2016

Isende kald-dusj på Kolbotn

Vi visste allerede før avreise fra Kongsvinger at kampen mot Kolbotn 2 ville bli tøff, da vi så lagoppstillingen med 5-6 spillere med Toppserie-erfaring og fra ulike landslag, men at vi skulle få en sånn leksjon som vi fikk hadde vi ikke forventet oss.

Det var til tider 2 lag som drev med helt forskjellige idretter og de ga oss en lærepenge i alt som fotball handler om. De var raskere, løp mer, var tøffere i duellene, mer ballsikre og de var ett mye bedre lag enn oss.

 

Kampen hadde såvidt kommet i gang da de spiller fri sin høyrekant som kommer alene igjennom mot keeper Thea Hestnes, hun er uheldig og feller spilleren innenfor 16-meteren, dommeren blåser korrekt straffe. Den setter de sikkert til side for keeper og det står 1-0 etter 5 minutter.

Deres høyrekant er en konstant trussel, en rask og teknisk spiller som kanskje misser på ett innlegg etter 13 minutter, men innlegget dupper over Thea og det står 2-0.

Før dommeren blåser til pause så har vi plukket 3 baller til utifra nettet og resultatet til pause er 5-0. Målene er både fine og godt utførte, alt i fra lekre driblinger innenfor 16-m, ett cornertrekk som vi ikke henger med på hvor ballen curles i mål i bortre hjørnet til at de tester skuddfoten fra 18 meter som suser inn i mål.

Vi henger ikke med i svingene og blir altfor lette i alle ledd.

 

Pausepraten dreier seg om å legge seg lavere i banen og å nekte dem i å spille seg opp i mellomrommet, men dette skulle være lettere sagt enn gjort. Og vi får heller ingen god start på 2. omgang da de etter 4 minutter enkelt triller ballen i mål.

7-0 og 8-0 er to nesten identiske mål hvor vi er altfor avventende og ikke støter fram, og det gjør man ikke ustraffet mot ett så bra lag. 9-0 kommer på en leksjon på frispark fra ca 40 meter som de dundrer direkte inn i mål. Vi har forlengst gitt opp når de setter inn sitt 10. mål i kampen, og de var nok nærmere 11-0 og 12-0 enn vi var 10-1...

 

Vi skaper veldig lite framover, men når vi en sjelden gang er på motstanders halvdel så er det vår beste spiller for dagen, Elin Våde som må prøve å gjøre noe på egen hånd, hun jobber og sliter med en nesten håpløs oppgave. Men en absolutt godkjent kamp av unge Våde, som viser at hun er en god spiller.

 

Denne kampen må gå i glemmeboken så fort som mulig, vi må rette fokus mot neste kamp, hjemme mot Eik Tønsberg søndag 1. mai, så ikke heng med hodene! Kolbotn 2 SKAL være bedre enn oss, og kanskje har vi lært noe om tempo og ballbehandling i dag som vi kan dra nytte av i de neste kampene....


Kampfakta:

Kolbotn 2 - KIL 2: 11-0 (5-0)

Laget: Thea Hestnes - Amalie Høgberget - Mari Finsen - Martine Falkeid - Elin Brøderud - Martine Kristiansen - Ingvild Kleivane - Siri Bråten - Elise Hårberg - Elin Våde - Sanne Martinsen.

Innbyttere: Celine Klokkerud - Christina Kordahl - Mali Granheim - Siri Indgjerdingen