17. apr, 2016

Seier mot nyopprykkede Lier

Det var en litt små-nervøs jente-gjeng som entret Gjemselund-matta søndag ettermiddag, ikke bare var det spenning fordi det var årets første seriekamp, det var også noen debut-nerver for første kampen i 2. divisjon. Men på motsatt banehalvdel sto ett likesinnet lag, Lier er som oss nyopprykket til 2. divisjon denne sesongen, så vi skulle få målt krefter mot en lik motstander på mange måter.

 

Og Lier gikk ut av startblokkene med guts og tæl og viste lite premiere-nerver, de ga oss lite rom og var hurtig opp i oss de første 10-15 minuttene av kampen, og viste at de er ett lag som ønsker å spille fotball. Men etterhvert kom KIL-jentene litt mer inn i kampen og etter ca 20 minutter bryter midtstopper Emma Hangerhagen Stenstad ett Lier-forsøk på midtbanen og setter fart fremover. Hun tar med seg Elise Hårberg på ett veggspill og innenfor 16 meteren viser trønderen at hun også har målteft og setter inn 1-0.

 

Men det skulle ikke gå lang tid før det igjen var like langt i målprotokollen... Lier får en corner og det er noe som heter corner er mål, det var det denne gangen også, og det står 1-1 etter 23 spilte minutter. Vi har en god del å gå på når det gjelder å rense unna ved motstanders dødballer, vi er ofte for passive og for dårlige foran eget mål.

 

Men våre jenter la seg ikke bakpå av den grunn, etter en god halvtime spilt stusser Siri Bråten ett langt oppspill og går på nytt løp hvor hun får tilbake ballen og curler ballen utagbart forbi keeper i bortre hjørne, og vi er foran igjen.

Dette er en god periode for KIL-jentene og etter 39 minutter tar Ine Sletbakken frem sitt aller ypperste av både fart og styrke når hun vinner en duell med en Lier-spiller på midtstreken og fosser nedover langs kanten, hun får lagt inn og foran mål viser Elise Hårberg goalgetter-takter da hun flikker ballen akkurat nok til at ballen går forbi keeper og i mål. Vi kan dermed gå til pause med ledelse 3-1.

 

Peptalken i pausen virker ikke til å fungere som den burde og vi slipper Lier litt enkelt inn i kampen igjen da vi ikke klarer å renske unna ett innlegg fra høyre og Lier setter inn redusering til 3-2.

 

I 2. omgang er det lite som stemmer for vår del, vi ligger med for store avstander, vi sliter med pasningskvaliteten vår og vi velger ofte feil og vanskelige løsninger. Det blir mye kjemping, lite spill og Lier er fullt på høyde med oss uten å skape altfor mange farlige sjanser. Kampen ebber ut og vi kan puste lettet ut når dommeren blåser i fløyta.

 

Vi vil få merke at vi får langt tøffere motstand i år enn i fjor, og vi må bli bedre til å ta vare på og sette sjansene våre samt at vi må bli mye tøffere foran egen keeper. Selv om det er mye å rette på så skal vi absolutt være fornøyd med resultatet og 3 poeng i seriedebuten i 2. divisjon.

Neste kamp er borte mot Kolbotn 2 søndag om ei uke, og det blir en skikkelig test mot ett av de antatt beste lagene i serien.

Vår neste hjemmekamp er søndag 1. mai kl. 1500 mot Eik Tønsberg.


Kampfakta:

KIL 2 - Lier: 3-2 (3-1) Målscorere: Emma S, Siri B, Elise H.

50 tilskuere

Thea Hestnes - Christina Kordahl - Martine Skogstad Falkeid - Emma H. Stenstad - Elin B. Brøderud - Ingvild Kleivane - Martine Kristiansen - Malin Soleng - Ine Lindseth Sletbakken - Elise Hårberg - Sanne Martinsen

Reserver: Celine Klokkerud - Mali Granheim - Siri Bråten - Siri Indgjerdingen